Home » Spartan Gear Medusa Review

Spartan Gear Medusa Review

0 comment
Spartan gear

Η Spartan Gear, με μια νέα σειρά προϊόντων, μας φέρνει στην αγορά το Headset Medusa.

Επειδή πάντα μου αρέσει να “εξηγώ” ένα όνομα προϊόντος που έχει νόημα το ίδιο θα κάνω και εδώ, μιας και η Spartan Gear διαλέγει πολύ ωραία τα ονόματα της.

Μέδουσα

Η Μέδουσα στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται ως μία από τις τρεις Γοργόνες. Από τις τρεις αυτές αδελφές η Μέδουσα ήταν η θνητή. Το άλλο της όνομα ήταν Γοργώ, που σημαίνει άγρια ματιά.

Σύμφωνα με τον Ησίοδο, ήταν κόρη του Φόρκυ ή Φορκέα και της Κητούς, αδελφή των Γοργόνων Σθενώ και Ευρυάλη, και των Γραιών Δεινώ, Ενυώ και Πεφρηδώ, ήταν στην αρχή Κενταύρισσα.

Κατά τη μεταγενέστερη ρωμαϊκή εκδοχή του μύθου από τον Οβίδιο, ήταν πανέμορφη ιέρεια της Αθηνάς που ο Ποσειδώνας τη βίασε μεταμορφωμένος σε άλογο, στον ιερό χώρο της Αθηνάς. Η θεά, εξοργισμένη με το γεγονός, δεν μπορούσε να έρθει σε ρήξη με τον Ποσειδώνα και έτσι ξέσπασε πάνω στη Μέδουσα. Την μεταμόρφωσε σε απεχθές τέρας, που αντί για μαλλιά είχε φίδια. Η ασχήμια της ήταν τέτοια, που όποιος την κοιτούσε στο πρόσωπο πέτρωνε. Σύμφωνα όμως με τον προγενέστερο ελληνικό μύθο δεν τη βίασε ο Ποσειδώνας αλλά η Μέδουσα «ξάπλωσε με τον Ποσειδώνα σε λιβάδι γεμάτο λουλούδια»[1] και δεν υπάρχει το στοιχείο της «τιμωρίας» της από την Αθηνά.

Τελικά, σύμφωνα με την εκδοχή του Ησίοδου, τη σκότωσε ο Περσέας με την βοήθεια της Αθηνάς προκειμένου να προστατέψει τη μητέρα του, Δανάη, από τον Πολυδέκτη. Από το θαυματουργό αίμα της, που θεωρούνταν ότι μπορούσε να γιατρέψει ή να σκοτώσει τους ανθρώπους, γεννήθηκε το φτερωτό άλογο Πήγασος και ο ήρωας Χρυσάωρ. Το κεφάλι της, το περίφημο «Γοργόνειο», το παρέλαβε η θεά από τον ήρωα και το επέθεσε στην ασπίδα της, επειδή το κεφάλι της, ακόμη και νεκρό, πέτρωνε όποιον το κοίταζε. Πριν από τον Ησίοδο όμως κανείς δεν είχε συνδέσει τη Μέδουσα με τον Περσέα και δεν υπήρχε πουθενά το στοιχείο του αποκεφαλισμού της. Για παράδειγμα, ενώ η Οδύσσεια και η Ιλιάδα αναφέρουν τόσο τη Μέδουσα όσο και τον Περσέα, πουθενά δεν τους συνδέουν.

Η Μέδουσα και ειδικά το κεφάλι της, που ονομάζονταν γοργόνειο, χρησιμοποιούνταν από πολύ παλιά ως προστασία και αποτροπαϊκό σύμβολο και γι’ αυτό χρησιμοποοιούνταν ως ακροκέραμο σε ναούς και σπίτια αλλά και ως διακόσμηση σε πανοπλίες, όπλα, ασπίδες, άρματα και διάφορα αντικείμενα.

Αισθητική

Στο αισθητικό κομμάτι, το headset ακολουθεί τα μινιμαλ πρότυπα άλλων, προγενέστερων headsets. Δεν θα βρούμε κάτι τελείως διαφορετικό πέρα όμως από πολύ όμορφες λεπτομέρειες που συντελλούν σε ένα ιδιαίτερα όμορφο αισθητικό κομμάτι.

Το μεταλικό μικρόφωνο, για παράδειγμα, ταιριάζει απόλυτα στο υπόλοιπο σύνολο και δίνει μια χροιά πολύ πιο ακριβού headset στον αγοραστή. Σε συνεργασία με το φως που υπάρχει πάνω στο μικρόφωνο, δημιουργεί μια αίσθηση μοναδικότητας στην αγορά.

Το Medusa έρχεται με RGB φωτισμό. Δυστυχώς δεν είναι προγραμματίσιμος, μια πολύ μεγάλη παράλειψη κατά την γνώμη μου, παρόλα αυτά με πολύ καλή ποιότητα και αισθητική. Το χρώμα είναι ζωντανό και το breathe effect είναι προγραμματισμένο σωστά.

Αίσθηση ανατομικότητας

Το Headset αποτελεί ένα πανέμορφο σχέδιο ανάμεσα στην αγορά. Παρόλα αυτά λίγη σημασία έχει αν κουράζει ή δεν έχει καλές επιδόσεις.

Για τις επιδόσεις θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Για την ανατομικότητα να σας πω εξαρχής πως φοράω γυαλιά οπότε μπορώ ΜΟΝΟ να σας μεταφέρω την εμπειρία μου υπό αυτήν την συνθήκη.

Τα Medusa θυμίζουν πολύ τα Cloud στην αίσθηση στο κεφάλι.

Δυστυχώς, δεν φτάνουν την κατασκευαστική ποιότητα των Cloud. Μην ξεχνάμε όμως πως μιλάμε για μισή τιμή. Το πλαστικό περίβλημα είναι αρκετά σκληρό, με αποτέλεσμα να “εγκλωβίζει” το κεφάλι στην αγκαλιά του. Για κάποιον που φοράει γυαλιά αυτό προκαλεί δυσφορία στο σημείο επαφής των γυαλιών με το κεφάλι, πάνω από τα αυτιά. Στις 3-4 ώρες παιχνιδιού μπορώ να πω πως άρχισα να πονάω αισθητά και έπρεπε να κάνω διάλλειμα από τα ακουστικά. Ίσως σε κάποιον που θα είναι glass-free να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Τα μαξιλαράκια, παρόλα αυτά είναι αρκετά μαλακά και δεν κουράζουν το αυτί και το κεφάλι, επίσης πατάνε καλά και προσφέρουν μια όμορφη αίσθηση.

Στο βραχίονα υπάρχει padding με memory foam που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά πέραν του ότι κάνει την δουλειά που πρέπει να κάνει.

Επιδόσεις

Φτάσαμε στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι των ακουστικών. Και λέω ενδιαφέρον γιατί όντως, όπως και σε προηγούμενα προϊόντα, τα Medusa αποτελούν ένα εξαιρετικό προϊόν όταν μιλάμε για επιδόσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΟΗ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΥΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ.

Τα τεστ που ακολουθούν έγιναν με online εργαλεία και τεστάρουν όλα τα σημεία ένος headset. Όπως είπαμε και παραπάνω, ΠΑΝΤΑ υπάρχει ποσοστό λάθους, ειδικά στα τεστ συχνοτήτων.

Bass Test: Passed (full range)
To Bass Test ανοιχνεύει σε ποιές εώς ποιες συχνότητες ακούγεται το μπάσο.

Tremble Test: Passed (Full range)
Το ίδιο με το Bass Test μόνο που είναι για το tremble.

Quality (Rattling): Medium. Small Rattle
To quality test μας δείχνει πόσο καλά είναι τα ηχεία. Όσο χαμηλότερη η ποιότητά τους, τόσο περισσότερο τρίζουν. Τα Medusa τρίζουν ελάχιστα.

Driver Matching: 80%
Τα ακουστικά χάνουν αρκετά σε αυτό το κομμάτι μιας και ο ήχος μετακινείται πολύ και δεν μένει στο κέντρο.

Left/Right Channel: Slight Left Favorite
Ο ήχος μένει παραπάνω στην αριστερή πλευρά των headset και δεν μετακινείται πολύ σωστά.

Hearing Test: 18258Hz

Tremble Extension: Starts at 18KHz
Αυτό το τεστ προσδιορίζει το υψηλότερο επίπεδο frequency των ακουστικών.

Dynamic Range: 43dBFS

Wiring: Bad. Center Ok. Twisted sound from right headpiece.
Το wiring μας δείχνει πόσο σωστά καλωδιομένα είναι τα ακουστικά. Ενώ πέρασαν κανονικά το center test, όταν έφτασε η ώρα του twisted test εκεί τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά μιας και ο ήχος ερχόταν από την δεξια πλευρά. Αυτό μας δείχνει πως δεν είναι σωστά συνδεδεμένα ή δεν υπάρχουν ποιοτικές κολλήσεις μέσα.


Περνώντας στο μικρόφωνο, η εξομάλυνση ήχων περιβάλλοντος δεν είναι ιδιαίτερα καλή ώς ανύπαρκτη. Παρόλα αυτά η ποιότητα του μικροφώνου, όπως θα ακούσετε και στο απόσπασμα,, είναι καλή και σε ένα ήσυχο περιβάλλον θα έκανε πολύ καλή δουλειά.

Συνολικά

Τα Spartan Gear Medusa κυκλοφορούν αυτη την στιγμή στα 27 ευρώ. Για αυτα που προσφέρουν, η τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Η ομορφιά τους μαζί με τις υψηλές επιδόσεις συστήνουν ένα εξαιρετικό value for money προϊόν που για ένα χαμηλό budget ο καταναλωτής παίρνει σίγουρα περισσότερα από όσα πληρώνει.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy