Home » Raijintek FOS ADD Cables Review

Raijintek FOS ADD Cables Review

0 comment

Τα καλώδια FOS της Raijintek φέρνουν στον υπολογιστή μας ακριβώς αυτό, ΦΩΣ!

Η αγορά των καλωδίων/extensions RGB είναι πολύ μικρή αλλά έχει φανατικό κοινό και πάνω σε αυτό στοχεύει η Raijintek η οποία έχει αναπτύξει τα FOS.

Αισθητική

Μιλώντας και ένα προϊόν το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την ομορφιά του υπολογιστή μας, το πιο σημαντικό κομμάτι που μας ενδιαφέρει είναι η αισθητική του.

Τα FOS ADD καλώδια αντιστοιχούν σε 5v και τα leds τους είναι ARGB. Η διαφορά σε σχέση με τα απλά RGB καλώδια είναι ότι το κάθε LED μπορεί να πάρει διαφορετικό φώς, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα, έτσι έχουμε μία πιο όμορφη λειτουργία με περισσότερα εφέ φωτισμού.

Τα καλώδια που “τρέχουν” είναι λευκά και πάνω σε αυτά βρίσκεται η κατασκευή των led η οποία στηρίζεται με cable combs.

Το λογότυπο της Raijintek φαίνεται στο κάτω μέρος της κατασκευής και οι led σωλήνες εκτείνοντε σχεδόν καθ’ όλο το μήκος των καλωδίων.

Ένα χαρακτηριστικό των FOS είναι η φωτεινότητά τους, η οποία παραμένει σε υψηλά επίπεδα από άκρη σε άκρη, με μοναδικό, ίσως, κακό τα 8-pin τα οποία χάνουν λίγο την φωτεινότητά τους στην άκρη της GPU.

Το πρόβλημα αυτό, παρόλα αυτά, δεν υπάρχει στο 24pin καλώδιο το οποίο έχει εξαιρετική φωτεινότητα από άκρη σε άκρη.

Λειτουργικότητα

Όπως είπαμε, τα καλώδια έρχονται με ένα 5v καλώδιο για τα RGB. Όπως και στην AIO Orcus, το καλώδιο έρχεται με το proprietary connector της Raijintek για να συνδεθεί στο hub της. Παρόλα αυτά, μπορεί να συνδεθεί με ευκολία και πάνω σε άλλο hub ή την μητρική μιας και οι καλωδιώσεις, ευτυχώς, είναι οι στάνταρ αυτών των συνδέσεων. Οπότε, αν σας ξενίσει το καλώδιο, μην το φοβηθήτε μιας και δουλεύει κανονικά.

Ο τρόπος που έρχεται η κατασκευή των led είναι fixed πάνω στο καλώδιο. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να μετακινηθεί πάνω ή κάτω. Σε επικοινωνία με την Raijintek μας πληροφόρησε πως η Fixed κατασκευή είναι βιδωμένη και απλά με το ξέσφιγμα των βιδών μπορεί να μετακινηθεί κατά μήκος. Αυτό συμβαίνει για να διατηρηθεί η σωστή ευκαμψία τόσο στα καλώδια όσο και στους σωλήνες των led. Δεν το έχουμε ξαναδεί και μετά από δοκιμή μπορούμε να πούμε πως αποτελεί μια ενδιαφέρον λειτουργία ή εργονομία, αν θέλετε, για την καλύτερη διαχείρηση τους.

Μοναδικό κακό που βρήκαμε κατά την διάρκεια εγκατάστασής τους είναι πως στα 8pin της GPU, οι πλαστικές άκρες των led σωλήνων βγαίνουν από τα cable combs και πρέπει να της ξαναβάλουμε εμείς. Αυτό γίνεται γιατί το μήκος δεν έχει οριστεί σωστά με αποτέλεσμα, κατά την κάμψη των σωλήνων, να βγαίνουν από την απόληξή τους. Μικρό πρόβλημα που διορθώνεται εύκολα αλλά παρόλα αυτά οφείλουμε να το αναφέρουμε.

Συνοπτικά

Η Raijintek έχει κάνει τεράστια άλματα όσο αφορά την αγορά των υπολογιστών, με περιφερειακά και hardware σε εξαιρετικές τιμές που όχι μόνο συγκρίνοντε αλλά ξεπερνούν και τον ανταγωνισμό σε ασυναγώνιστες τιμές.

Τα FOSS ADD καλώδια αποτελούν ακόμα ένα κομμάτι της εξαιρετικής δουλειάς της Raijintek.

Σε τιμή ισάξια του ανταγωνισμού έχουμε ένα προϊόν αντάξιο των προσδοκιών μας. Το μοναδικό εναλλακτικό είναι τα strimer plus της Lian Li τα οποία έχουν τελείως διαφορετικό design, οπότε ο καταλατής επιλέγει αυτό που του αρέσει περισσότερο.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy