Home » Spartan Gear Myrmidon 2: Εξαιρετικά ελπιδοφόρο

Spartan Gear Myrmidon 2: Εξαιρετικά ελπιδοφόρο

0 comment

Στην αγορά κυκλοφορούν άπειρα ακουστικά. Οι επιλογές μας είναι τόσες πολλές που κάποιος μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα στον ωκεανό των προϊόντων που κυκλοφορούν.

Αντικειμενικά, κάποια προϊόντα είναι καλά και κάποια όχι. Κάποια αξίζουν το κόστος τους και κάποια άλλα όχι.

Μέσα στον ωκεανό προϊόντων, λοιπόν, έχουμε και μερικά που ξεχωρίζουν τόσο λόγο την τιμής και ποιότητας τους όσο και του ονόματός τους.

Μυρμιδόνες

Οι Μυρμιδόνες ήταν αρχαίος πολεμικός λαός που κατοικούσε, σύμφωνα με τον Όμηρο, στη Φθία, τη σημερινή Θεσσαλία, και ήταν υπήκοοι του Αχιλλέα.

Σύμφωνα με άλλη παράδοση, οι Μυρμιδόνες ήταν κάτοικοι της Αίγινας. Αυτοί δημιουργήθηκαν από το Δία, μεταμορφώνοντας σε ανθρώπους τα μυρμήγκια του νησιού, για να μην είναι μόνος εκεί ο γιος του Αιακός και χωρίς υπηκόους.

Όπως και τα υπόλοιπα ονόματα των Spartan Gear έτσι και το Myrmidon (Μυρμιδόνες) εμπίπτει στην ίδια κατηγορία. Αποτελεί κάτι μυθολογικό και σε σχέση με την Σπάρτη.

Η συγκεκριμένη κίνηση της εταιρίας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή που φέρνει στο προσκήνιο την αρχαία Ελλάδα αλλά και την ιστορία της.

Ήχος

Στο κόστος των ακουστικών δεν θα περιμέναμε κάτι εξαιρετικό όσο αφορά τον ήχο. Αυτό θα πίστευε κάποιος.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική.

Ο ήχος των ακουστικών είναι εξαιρετικής ποιότητας. Τα πρίμα είναι καθαρά, τα μεσαία είναι εκεί που πρέπει και τα μπάσα είναι σωστά. Τόσο σε μουσική όσο και σε παιχνίδι, η ποιότητα του ήχου είναι ξεκάθαρα ένα από τα ΠΟΛΎ υπέρ των ακουστικών.

Το γεγονός ότι τα ακουστικά συνδέονται με 3.5mm βύσμα, καθώς και με ένα USB, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στα ακουστικά αφού η ποιότητα του ήχου μπορεί να βελτιωθεί αναλογικά με την κάρτα ήχου που έχουμε.

Από την πρώτη δοκιμή μπορεί κανείς να καταλάβει πως η Spartan Gear έδωσε όλη της την προσοχή στον ήχο και αυτό που ήθελε το κατάφερε.

Εργονομία και αισθητική

Ξεκαθαρίσαμε πως ο ήχος αποτελεί ίσως το πιο βασικό στοιχείο ενός Headset. Εξάλλου για αυτό το λόγο το αγοράζουμε. Παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλες πτυχές που πρέπει να δούμε. Μία από αυτές είναι η εργονομία του προϊόντος.
 
Όσο αφορά την κατασκευή τους, τα Myrmidon χάνουν λίγο από την αίγλη τους. Παρόλο που τα υλικά τους είναι καλά και προσεγμένα, μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που χαλάνε μια πολύ καλή ακουστική εμπειρία.
 
Το design τους ακολουθεί το κλασικό, πια, σχεδιασμό με τα ελατήρια και το μαξιλαράκι που τεντώνει ανάλογα με το μέγεθος του κεφαλιού μας. Αποδεδειγμένα ίσως να αποτελεί ένα από τα πιο εργονομικά design που κυκλοφορούν. Εδώ έρχονται όμως οι λεπτομέρειες που αναφέραμε.
 
Το ελαστικό έλασμα είναι πολύ σκληρό, με αποτέλεσμα, ύστερα από λίγο το μαξιλάρι να πιέζει την κορυφή του κεφαλιού και να προκαλεί μια δυσάρεστη αίσθηση. Αυτό ίσως να φτιάχνει έπειτα από κάποιες χρήσεις, όταν και το μαξιλάρι θα έχει μαλακώσει.
 
Δεύτερο μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως, τουλάχιστον στο δείγμα που είχαμε, το ένα ακουστικό δεν “καθόταν” καλά στο αυτί. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρχει μια ανόμοια πίεση στα πλαϊνά του κεφαλιού.
 
Ένα τελευταίο βοήθημα του headset είναι πως ο διακόπτης της έντασης είναι πάνω στα ακουστικά και δεν χρειάζεται να τον ψάχνουμε στο καλώδιο. Για μερικούς δεν αποτελεί πρόβλημα κάτι τέτοιο αλλά ένας τέτοιος σχεδιασμός, με τον ήχο στο καλώδιο, αποτελεί ένα αρκετά συχνό σημείο προβλήματος μιας και υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες βλάβης λόγο κακής χρήσης.
 
Η Spartan Gear αποφάσισε το καλώδιο να είναι πλαστικοποιημένο. Το συγκεκριμένο στοιχείο κάνει το καλώδιο σκληρό και δύσχρηστο. Ένας τέτοιος σχεδιασμός στο καλώδιο έχει καλά και κακά. Τα καλά είναι πως είναι πιο δύσκολο να χαλάσει. Όντως τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν από το πάτημα του καλωδίου με καρέκλα, κάτι που αντιμετωπίζεται πιο εύκολα με ένα πλαστικοποιημένο καλώδιο. Από την άλλη χάνεις την ευελιξία που σου προσφέρει ο σχεδιασμός με το braid καλώδιο.
 
Από τα Myrmidon, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο απαραίτητος πια φωτισμός. Το κόκκινο LED που επικρατεί δίνει μια επιθετική νότα στα ακουστικά και τονίζει τις όμορφες λεπτομέρειες τους.

Μικρόφωνο

Το μοναδικό μελανό σημείο των Μυρμιδόνων. Το μικρόφωνο!

Ο σχεδιασμός του είναι έτσι ώστε να μετακινείται εύκολα αριστερά και δεξιά, χωρίς όμως να μπορούμε να το επεκτείνουμε ή να το αφαιρούμε. Η αισθητική του είναι όμορφη αν και θα ήθελα να είχε μια ασπίδα πάνω του.
 
Το πραγματικό πρόβλημα, όμως, αποτελεί η ποιότητα ήχου του μικροφώνου. Η φωνή ακούγεται μπουκωμένη με απειροελάχιστα πρίμα, υπερβολικά πολύ μεσαία και χαμηλά μπάσα. Σαν να έχεις καλύψει το μικρόφωνο με μια πετσέτα και να μιλάς έτσι.
 
Σίγουρα όχι η καλύτερη εμπειρία.

Συμπέρασμα

Είναι προφανές πως η Spartan Gear έδωσε όλα τα λεφτά για τον ήχο. Η ηχητική εμπειρία μπορεί άνετα να συγκριθεί με πιο ακριβά ακουστικά.

Αυτό όμως είχε το κακό πως επενδύοντας τα πάντα στον ήχο για να κρατηθεί η τιμή χαμηλά, θα πρέπει να αφαιρέσει από αλλού. Το μικρόφωνο και ο εργονομικός σχεδιασμός χαλάνε αρκετά την εξαιρετική εμπειρία που θα αφήσουν σε όλους τα ακουστικά.

Αν το μόνο που ενδιαφέρεστε είναι ο ήχος, χωρίς να έχετε βλέψεις προς το μικρόφωνο, τρέχτε και αγοράστε τα. Για όλους τους υπόλοιπους σίγουρα θα προτείναμε κάποιο άλλο μοντέλο ακουστικών.

Αν είχαν καλύτερο μικρόφωνο θα δεχόμουν να ήταν και πιο ακριβά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy