Home » O Linus Torvalds “πετάει” την Intel και βάζει AMD Threadripper στον υπολογιστή του

O Linus Torvalds “πετάει” την Intel και βάζει AMD Threadripper στον υπολογιστή του

0 comment

‘My ‘allmodconfig’ test builds are now three times faster than they used to be’ τόνισε ο εμπνευστής του πυρήνα του Linux.

O Linus Torvalds χρόνια ονειρεύεται να ιοθετήσει ως προσωπικό υπολογιστή έναν ARM-based που θα καλύτει τις ανάγκες του,

Για την ώρα όμως , ο Torvalds όπως φαίνεται , έπειτα από 15 χρόνια σε Intel Based σύστημα , έκανε στροφή 180 μοιρών και οδηγήθηκε στην πλευρά της AMD. Συγκεκριμένα ,όπως επισήμανε και ο ίδιος ” I’m rocking an AMD Threadripper 3970x ” .

Για όσους δεν γνωρίζουν , ο AMD Threadripper 3970x πρόκειται για έναν 32πύρηνο επεξεργαστή , με 64threads στα 7nm με base clock στους 3.7Ghz και boost clock στους 4.5Ghz , ένα πραγματικά τέρας απόδοσης.

banner

Όπως φαίνεται , o Linus Torvalds ήταν ένας ακόμη άνθρωπος που γύρισε την πλάτη στην Ιntel και κοίταξε στα μάτια την AMD. Αναμενόμενο μιας και ο Threadripper διαθέτει περισσότερους πυρήνες από οποινδήποτε άλλο επεξεργαστής της αγοράς αυτή την στιγμή.

Θα μπορέσει άραγε η αρχιτεκτονική ARM να οριμάσει τόσο τα επόμενα χρόνια ώστε να είναι σε θέση να γίνει το default desktop proccessor για τον Linus? Αν ναι , ίσως τα “μυθικά” έτη του Linux στα Desktop PCs , οπού περιμένει ο κάθε λινουξας , να βασίζονται σε αυτή την low consuming αρχιτεκτονική!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy