Home » Τεστ επιδόσεων σε RTX 2080 Ti μετά από βαρύ mining

Τεστ επιδόσεων σε RTX 2080 Ti μετά από βαρύ mining

0 comment

Το mining έχει γίνει πια μέρος της τεχνολογικής καθημερινότητάς μας. Από παντού βλέπουμε να ξεπετάγονται νέα νομίσματα και ο δείκτης τιμών τους ανεβοκατεβαίνει σαν τρελός.

Καθημερινά βλέπουμε να δίνονται προς πώληση κάρτες γραφικών οι οποίες έχουν τρέξει πολλούς μήνες σε mining συνθηκές. Αξίζουν όμως αυτές οι κάρτες και πια είναι η απόδοσή τους σε σχέση με μια καινούργια κάρτα;

Αυτή την απάντηση θα δώσουμε στο συγκεκριμένο άρθρο μαζί με μια δόση ειλικρίνιας.

 

Οι κάρτες

Οι δοκιμές έχουν γίνει με μία μεταχειρισμένη RTX 2080 Ti η οποία έχει κάνει “σκληρό” mining για 1.5 χρόνο σε σχέση με μια καινούργια RTX 2080 Ti.

Είναι γνωστό πως όσο περνάει ο καιρός, επέρχεται μια μείωση των αποδόσεων σε μια κάρτα ανάλογα με το πόσο έχει δουλέψει. Όταν μιλάμε για mining το wear and tear της κάρτας είναι αρκετά μεγάλο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μείωση των επιδόσεων στο μέλλον.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε το τεστ με τα παιχνίδια Forza Horizon 4, Battlefield V και Cyberpunk 2077. Στο μέσο όρο, η μεταχειρισμένη mining RTX 2080 Ti είναι περίπου 10% πιο αργή σε σχέση με την καινούργια κάρτα. Στο Forza Horizon 4 ειδικά, οι επιδόσεις έπεσαν κατά 20%.

Ο βασικός ένοχος για αυτή τη διαφορά είναι η θερμοκρασία. Η mining κάρτα είναι κατά 16 βαθμούς πιο ζεστή από την ολοκαίνουργια και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ρίχνει τουλάχιστον κατά 100Hz το boost frequency.

Παρόλα αυτά δεν γνωρίζουμε αν η mining κάρτα είχε υποστεί καθάρισμα και αλλαγή παστών και thermal pads.

Ακόμα και έτσι όμως, μπορούμε να έχουμε μια σχετικά καλή εικόνα για το πως το mining επηρεάζει την απόδοση μιας κάρτας σε βιντεοπαιχνίδια.

Καλό είναι, όσοι αγοράζετε κάρτες από mining να κάνετε ένα καλό καθαρισμό και να αλλάζετε τα pads και την πάστα πριν την χρησιμοποιείσετε. Πέραν της καλύτερης λειτουργίας, θα δώσετε και νέα πνοή στην ψύξη της καρτάς. Ειδικά με το Nvidia GPU Boost 4.0, ένα καθάρισμα είναι επιτακτικό.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy