Home » Πως να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο iPhone

Πως να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο iPhone

by Giannis Terpo
0 comment

Μερικές φορές, τα τηλέφωνά μας μπορούν να αποτελέσουν ένα λόγο να θεωρούνται πολύ χρήσιμα και καλά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όσον αφορά την προσωπική ασφάλεια, καθώς τα iPhone, είναι εξοπλισμένα με πολλά εύχρηστα εργαλεία για να δώσουν στους φίλους και την οικογένειά σας μεγαλύτερη ηρεμία.

Στις πιο πρόσφατες εκδόσεις iOS, iPadOS και macOS, η εφαρμογή Find My συνδυάζει τις εφαρμογές Find My iPhone και Find My Friends παλαιού τύπου σε έναν μόνο κόμβο (αν χρειάζεστε βοήθεια για να το βρείτε, χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση στο iPhone και το iPad σας ή χρησιμοποιήστε το Spotlight  στο Mac σας).

Εδώ θα βρείτε τις κύριες δυνατότητες κοινής χρήσης τοποθεσίας της συσκευής σας, αν και τα Μηνύματα και οι Χάρτες έχουν παρόμοιες λειτουργίες.

Παρακάτω, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τα ενεργοποιήσετε – και μην ανησυχείτε, για όσους έχουν παλαιότερα μοντέλα, αυτά τα βήματα θα πρέπει να ισχύουν, αν και μέσω ξεχωριστών εφαρμογών.

Μοιράσου την τοποθεσία σου μέσω του Find My

Η εφαρμογή Find My είναι η καλύτερη σας επιλογή για κοινή χρήση τοποθεσίας στο iPhone. Είναι επίσης ενσωματωμένο σε όλες τις συσκευές με δυνατότητα iOS 13 και άνω, οπότε (πιθανώς) δεν θα χρειαστεί να το κατεβάσετε ή να εγκαταστήσετε άλλη εφαρμογή.

Ανοίξτε την εφαρμογή Find My και επιλέξτε την καρτέλα Άτομα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου ή Έναρξη κοινής χρήσης τοποθεσίας. Εισαγάγετε το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου του ατόμου με το οποίο θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας και πατήστε Αποστολή. Αυτό θα στείλει μια ειδοποίηση στον παραλήπτη του τόπου σας.

Μπορείτε να επιλέξετε να τους ειδοποιήσετε για μία ώρα, έως το τέλος της ημέρας ή επ ‘αόριστον, και όταν ο παραλήπτης λάβει μια ειδοποίηση, έχουν την επιλογή να κοινοποιήσουν ξανά την τοποθεσία τους μαζί σας. Για να διακόψετε την κοινή χρήση με ένα άτομο, ανοίξτε την καρτέλα Άτομα στην εφαρμογή Find My και επιλέξτε διακοπή κοινής χρήσης της τοποθεσίας μου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας μέσω του Apple Watch. Σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα WatchOS 6 ή μεταγενέστερη έκδοση και GPS ή κινητές συσκευές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Εύρεση ατόμων για να ολοκληρώσετε την ίδια διαδικασία, αρκεί το ρολόι να είναι συνδεδεμένο στο iPhone σας.

Μοιραστείτε την τοποθεσία σας μέσω της εφαρμογής των Μηνυμάτων

Όπως στην εφαρμογή Find My, μπορείς επίσης να μοιράσεις την τοποθεσία σου μέσω μηνυμάτων.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα στο iPhone σας και επιλέξτε ένα μήνυμα. Στη συνέχεια, επιλέξτε το όνομα του ατόμου στην κορυφή της συνομιλίας και επιλέξτε το εικονίδιο πληροφοριών.

Στη συνέχεια έχετε την επιλογή να στείλετε την τρέχουσα τοποθεσία μου. Εάν επιλεγεί, ο παραλήπτης θα δει την τοποθεσία σας στον χάρτη του. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου, επιλέγοντας το χρονικό διάστημα για το οποίο θέλετε να κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας, με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με την εφαρμογή Find My.

Μπορείτε επίσης να το κάνετε απευθείας από την εφαρμογή Επαφές.

Μοίρασε το ETA της εφαρμογής Μaps

Η ολοκλήρωση του εύχρηστου καταλόγου δυνατοτήτων κοινοποίησης τοποθεσίας του iPhone σας είναι οι Χάρτες Apple.

Καθώς ακολουθείτε τις οδηγίες οδήγησης “στροφή προς στροφή” (ή με τα πόδια) στην εφαρμογή Χάρτες, υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενημερώσετε τους άλλους για την εκτιμώμενη ώρα άφιξής σας (ETA).

Το πρώτο και ευκολότερο είναι να ρωτήσετε την Siri. Απλώς πείτε κάτι σαν “Hey Siri, share my ETA” και θα καθοδηγηθείτε μέσω μιας συνομιλίας που θα οδηγήσει τελικά σε έναν επιλεγμένο παραλήπτη να ενημερωθεί για το ETA.

Εναλλακτικά, όταν εμφανίζονται αναλυτικές οδηγίες στην οθόνη, μπορείτε να πατήσετε την κάρτα διαδρομής στο κάτω μέρος του χάρτη και, στη συνέχεια, να πατήσετε Κοινή χρήση ETA. Επιλέξτε μία ή περισσότερες προτεινόμενες επαφές ή πατήστε Επαφές για να βρείτε ένα συγκεκριμένο άτομο. Φυσικά, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι δεν οδηγείτε στην πραγματικότητα εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτήν την πρακτική μέθοδο.

Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, τα άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές με iOS 13.1 ή νεότερη έκδοση θα λάβουν μια ειδοποίηση Χαρτών με το ETA σας και μπορούν να παρακολουθήσουν την πρόοδό σας στη δική τους εφαρμογή Χάρτες. Όσοι χρησιμοποιούν συσκευές με προηγούμενες εκδόσεις λαμβάνουν την ειδοποίηση μέσω του iMessage, ενώ τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν διαφορετικό λειτουργικό σύστημα θα λαμβάνουν ένα μήνυμα SMS.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy