Home » Garfield Lasagna Party Review  

Garfield Lasagna Party Review  

by Ρία Καζάλα
0 comment

 Πρόκειται για ένα party game με θέμα τον γνωστό μας χοντρουλή, τεμπέλη, σαρκαστικό, τζιντζερ γατούλη και την παρέα του.  

Ο Garfield, ο Odie, η Arlene και ο Nerman και άλλοι είναι οι 4 χαρακτήρες από τους οποίους μπορείς να επιλέξεις για να παίξεις.  

Νικητής; Εκείνος που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα λαζάνια. Παίζοντας κάποια από τα 32 mini games χωρίς απαραίτητα να κερδίσει, αφού και ο χαμένος παίρνει κάποια λαζάνια στο τέλος ή ανάλογα πόσο τυχερός είναι, ρίχνοντας τα ζάρια μπορεί να κερδίσει αρκετά λαζάνια και να βρεθεί σε ηψηλή βαθμολογική θέση, χωρίς απαραίτητα να είναι καλός στα mini games. 

Υπάρχουν 3 επιλογές παιχνιδιού. 

1. Lasagna race

 Η κύρια επιλογή είναι με το board game (επιτραπέζιο παιχνίδι) με 10 υποχρεωτικούς γύρους, όπου ρίχνοντας ζαριές προχωράς σε διάφορες θέσεις στον πίνακα που μπορεί να σε ευνοησουν με αντικείμενα, κάρτες κτλ ή να σε κάνουν να χάσεις βήματα ή ακόμα και τη σειρά σου. Στο τέλος κάθε γύρου παίζει ένα τυχαίο mini game. Όπου στο τέλος των 10 γύρων ανάλογα την βαθμολογία βγαίνει και ο νικητής.  
Τόσο στο board όσο και στα mini games  βλέπουμε να εμφανίζονται και άλλοι χαρακτήρες και στοιχεία από τη σειρά όπως o Jon ο «μπαμπάς» του Garfield, ο Πουκι το αγαπημένο του λούτρινο αρκουδάκι. Που κάποιοι παίζουν και τον ρόλο τους πχ. Αν πας στη θέση με τον «κακό» σκυλάκο στο board πας δύο θέσεις πίσω.  

Μπορεί επίσης να πέσεις σε θέσεις όπου τραβάς κάρτα. Κάρτες «γεγονότων» όπου επηρεάζουν όλους τους παίχτες ή κάρτες «ευκαιρίας» που επηρεάζουν μόνο εσένα.  

Υπάρχει και η θέση που σε οδηγεί στη ρουλέτα, η οποία σου δίνει είτε λαζάνια ( που όπως είπαμε παραπάνω χρειάζονται για να νικήσεις ) είτε χρήματα με τα οποία μπορείς να αγοράσεις αντικείμενα που μπορούν είτε να σε βοηθήσουν πχ με παραπάνω βήματα, ή να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τον αντίπαλο σου να χάσει τη σειρά του ή βήματα κτλ. 

2. Lasagna challenge

Η δεύτερη επιλογή είναι να διαλέξεις εσύ μέσα από τα 32 mini games ένα-ένα οποίο θέλεις.  

3. Lasagna World Tour

Και η τρίτη και ίσως πιο διασκεδαστική , το τουρνουά με τυχαίες επιλογές των mini games που σε βάζει κατευθείαν στο παιχνίδι, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις από το board που ίσως για κάποιους να είναι βαρετό.  

Τα mini games δυστυχώς είναι λίγα, πράγμα που  τα κάνει να χάνουν το ενδιαφέρον τους από ένα σημείο και μετά. Παρολαυτα  είναι διασκεδαστικά και έχουν τον απαιτούμενο ανταγωνισμό και για παιδιά, που σε κάποια άλλα παιχνίδια θα χρειαζόταν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να νικήσουν  -ΑΝ- νικήσουν.  

Ο χειρισμός του σε γενικό πλαίσιο είναι αρκετά εύκολος, όπως θα έπρεπε να είναι ένα party game που απευθύνεται τόσο σε μεγάλους, όσο και σε μικρούς παίχτες. Τα πιο πολλά από τα παιχνίδια παίζονται σχεδόν με 2 κουμπιά. Σε κάποια mini game όμως υπάρχουν προβλήματα ανταπόκρισης που κάποιοι ίσως τα βρουν ενοχλητικά, πόσο μάλλον τα παιδιά. 

Τα γραφικά είναι τα παρόμοια με αυτά που θα έβλεπες και στην τηλεοπτική σειρά του Garfield με ζωηρα χρώματα.  

Η μουσική όσο είσαι στο board δεν αλλάζει καθόλου. Και στο board και στα mini games τα εφέ είναι κινουμένων σχεδίων με τους κλασικούς ήχους που ακούμε όταν πέφτει κάποιος κάτω ή χτυπάει το κεφάλι του. 

 Ίσως όχι το καλύτερο party game όλων των εποχών. Περνάς ευχάριστα την ώρα σου με τα παιδιά . Αλλά ένας διάσημος χαρακτήρας δεν είναι αρκετός για να ξεπεράσεις τον ανταγωνισμό, καθώς σίγουρα έχουμε δει και πολύ καλύτερα.  

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy