Home » Anime games Volume 2. Στα πιο ψαγμένα.

Anime games Volume 2. Στα πιο ψαγμένα.

by Κωνσταντίνος
0 comment

Σε αυτό το άρθρο θα επισκεφθούμε διάφορες σειρές άνιμε και την μορφοποίηση τους σε videogames. Σε αντίθεση όμως με το Volume 1, θα μιλήσουμε για σειρές που δεν ανήκουν στη Shonen κατηγορία και απευθύνονται σε πιο ώριμο κοινό για διάφορους λόγους. Όπως και στο v1, μόνο για παιχνίδια φτιαγμένα από σειρές anime/manga και όχι παιχνίδια που έγιναν σειρές, ούτε απλά παιχνίδια που έχουν anime αισθητική.

Attack on Titan

Ξεκινάμε δυναμικά, με μια σειρά που εάν κλικαρατε το άρθρο, έχετε σίγουρα ακούσει εάν δεν έχετε δει. Πρόκειται για μια σχετικά βίαιη σειρά όπου η ανθρωπότητα έχει αποκλειστεί σε τοίχους καθώς ανθρωποφάγοι Τιτάνες παραμονεύουν εκτός των τειχών. Τα γνωστότερα και πιο καλοφτιαγμένα παιχνίδια που βγήκαν από αυτή τη σειρά είναι η σειρά A.O.T. Wings of Freedom και A.O.T. 2 για τις κονσόλες αλλά και για PC. Τα παιχνίδια διαδραματίζουν την ιστορία της σειράς, με μερικές προσθέσεις που ωφελούν στο να εντρυφήσει ο παίχτης, και έχουν όλα τα στοιχεία δράσης της σειράς. Το combat system ενώ φαινομενικά δύσκολο στο χειρισμό είναι αποδοτικό και ακριβές αφού μαθευτεί.

Μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, ο παίχτης μπορεί να φτιάξει δικό του χαρακτήρα και να αξιοποιήσει τα διάφορα στοιχεία από RPG που έχουν προστεθεί στο παιχνίδι. Δημιουργία και βελτίωση του εξοπλισμού και στατιστικά χαρακτήρων είναι μερικά από τα εν λόγω στοιχεία και δίνουν ποικιλία και βάθος σε ένα φαινομενικά απλό παιχνίδι, καθώς κάθε αποστολή περιλαμβάνει να σκοτώσεις Τιτάνες και μερικές φορές να προστατέψεις κάποιο στόχο. Γερά παιχνίδια, και δίνουν καλά την αίσθηση δράσης που έχει και η σειρά κρατώντας το ίδιο πνεύμα.

Να αναφέρουμε πως πριν από αυτά, υπήρχε ένα παιχνίδι για το Ds πάνω στο anime, ωστόσο πρόκειται για ένα παιχνίδι τόσο κακοφτιαγμένο, που αποσύρθηκε από το online shop. Πάλι καλά, καθώς το παιχνίδι ήταν πιο αμήχανο και βαρετό από όλα τα παιχνίδια που θα αναφέρουμε εδώ.

Berserk

 

Berserk: Sword of the Berserk: Guts’ Rage

Η πασίγνωστη σειρά του Kentaro Myura είχε πάντα ένα πρόβλημα με τις προσαρμογές της από μάνγκα σε άλλα μέσα. Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει 3 σειρές. Και μόνο η πρώτη ήταν καλή, παρά τα θέματα της. Και τυγχάνει να είναι η πιο παλιά (1997). Αυτή η κατάσταση υπάρχει και στα παιχνίδια. Έχουν υπάρξει 3 παιχνίδια βασισμένα στη σειρά αυτή, 2 από τα οποία είναι δυσεύρετα και ένα από αυτά που είναι πραγματικά καλό.
Berserk: Sword of the Berserk: Guts’ Rage: το πιο δυσεύρετο από τα 3 καθώς κυκλοφόρησε για το Dreamcast. Πρόκειται για ένα 3D action adventure που διαδραματίζει μια έξτρα φανταστική ιστορία στον κόσμο του Berserk. Το μόνο από τα τρία που δεν έχει ως βάση ιστορίας το μάνγκα αλλά δυστυχώς δεν έχει γεράσει καλά καθώς τα controls είναι αμήχανα και δύσκολα στον έλεγχο. Η μουσική ωστόσο είναι φοβερή, καθώς διασκευάζει κομμάτια από την σειρά του 97.

 

Berserk: Millennium falcon

Berserk: Millennium falcon: Το καλύτερο από τα τρία παιχνίδια και το καλύτερο Berserk παιχνίδι μέχρι σήμερα. Διαθέσιμο για το Playstation 2 και με ιστορία που καλύπτει απο το black Swordsman arc μέχρι και το millennium falcon arc. Μια μεγάλη βελτίωση σε όλους τους τομείς από το προηγούμενο παιχνίδι, το millennium falcon πιάνει πραγματικά την αίσθηση της σειράς με combat γραφικό, βαρύ και με στοιχεία που κάνουν τον παίχτη να νιώθει πως πραγματικά παίζει την σειρά.

Το Berserk and the band of the Hawk είναι το πιο πρόσφατο παιχνίδι και φεύγει εντελώς από την κατεύθυνση που είχαν τα προηγούμενα σαν action adventure για να γίνει ένα μέτροιοWarriors παιχνίδι. Και ακόμα κι εγώ σαν μεγάλος φαν των Warriors στυλ παιχνιδιών ομολογώ πως είναι πραγματικά μέτροιο για τους berserk fans και κακό για τους υποψηφίους. Καλύπτει από το golden age μέχρι το millennium falcon arc και ενώ έχει έξτρα modes και γενναιόδωρη ποικιλία χαρακτήρων για berserk warriors, δεν αρκεί για να γίνει διασκεδαστικό μακροπρόθεσμα.

Gundam

Από πού να το πιάσουμε είναι η περίπτωση με το Gundam. Στην Ιαπωνία όταν κάτι γίνεται δημοφιλές, τείνει να παράγει πολλά παράπλευρα προϊόντα. Και αν το πλήθος των Videogames γύρω από Gundam είναι στοιχείο για κάτι, είναι πως η σειρά και όλες οι sequel και spinoff σειρές είναι πολύ διάσημες καθώς υπάρχουν παιχνίδια Gundam για κάθε κατηγορία παιχνιδιών. Από στρατηγικά μέχρι dating sims έχει φτιαχτεί παιχνίδι για κάθε είδους παίχτη. Εδώ όμως θα αναφέρω τα πιο αξιοσημείωτα, γιατί αν αποφασιστεί να γράψω για gundam, θα χρειαστεί ένα άρθρο μόνο του.
Dynasty warriors Gundam: Για άλλη μια φορά αυτή η κατηγορία έρχεται μπροστά μας καθώς έχουν υπάρξει 3 παιχνίδια σε αυτή τη σειρά. Ομολογώ όμως ότι σε αντίθεση με το Berserk and the band of the Hawk, αυτά ήταν πολύ καλά παιχνίδια με πολλά στοιχεία μοναδικά για τους gundam fans και πολύ καλοφτιαγμένα mechanics. Πανέμορφα μοντέλα για τα mechs και με ενδιαφέρουσες ιστορίες τόσο νέες όσο και κλασσικές, από τις πολλές σειρές. Σίγουρα συνιστώ.

New Gundam Breaker: Η επιτομή των σπαταλημένων δυνατοτήτων. Η υπόσχεση για τον εν λόγω τίτλο ήταν ένα παιχνίδι που συνδιάζει το gunpla με δράση gundam. Για να εξηγήσω, πρόκειται για παιχνίδι που επιτρέπει να φτιάξεις το δικό σου mobile suit από κομμάτι σε κομμάτι και να κάνεις μάχη με αλλά. Αυτό που παραλάβαμε ωστόσο ήταν ένα μουντό, μέτριο third person shooter με μικρά RPG στοιχεία σε μορφή κομματιών. Και μιλάμε για ένα παιχνίδι πολυαναμενόμενο από τους φαν της σειράς, καθώς υπάρχει το βασικό πρόβλημα με παιχνίδια από άνιμε. Πολλά παιχνίδια υπάρχουν αλλά λίγα μεταφράζονται και γίνονται διαθέσιμα στη δύση. Με αποτέλεσμα, λοιπόν, να μην έχουμε δει νέο gundam παιχνίδι από τα προαναφερόμενα warriors. Ωστόσο υπήρξε δικαίωση με τον επόμενο τίτλο.

Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2: η πιο σύγχρονη και καλοφτιαγμένη εμπειρία για gundam μάχες. Online και free to play στο PS4 το εν λόγω παιχνίδι προσφέρει μια προσγειωμένη και συγκρατημένη εμπειρία για μάχες στο UC σύμπαν με ομάδες να πολεμάνε τόσο εντός όσο και εκτός των mobile suits για σκοπούς ανάλογους του ματς. Με πολλές επιλογές τόσο σε μοντέλα όσο και σε οπλισμό και με ικανοποίητικο χειρισμό πρόκειται για τον πιο συνισταμενο τίτλο για φίλους της σειράς. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, απλά δοκιμάστε το

Gundam Versus: μεγάλη σειρά παιχνιδιών που πάει πίσω με τελευταία προσθήκη το ομώνυμο παιχνίδι για ps4. Αν έχω δύο βασικά προβλήματα με αυτό το παιχνίδι είναι, ένα, τα περιορισμένα battle modes, και η μικρή ποικιλία σε ουσιώδη και αγαπημένα mobile suits που με τόση γενναιόδωρα η bandai banco ζητάει 5€ για κάθε μία. Και πρόκειται για πάνω από 20 έξτρα μηχανές και χωρίς κάποιο bundle. Ωστόσο κατάφερε να φτάσει το μεγάλο νούμερο πιθανών mobile suits με το να προσθέτει κάθε δευτερεύον η χειρότερο κομμάτι από τις σειρές. Το παιχνίδι είναι μετροιο και έχει αρκετά θέματα balancing στις μάχες αλλά κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει το κόστος συμμετοχής.

Afro Samurai

Δύο ταινίες για τον σαμουράι με το φονικό αφρό μαλλί, σημαίνει δύο hack & slash παιχνίδια που θα καλύψουν την εν λόγω ιστορία. Και τα δύο όμως είναι δισέβρετα και δεν έχουν εκδόσεις για τις σύγχρονες πλατφόρμες. Αυτό όμως δεν τα κάνει λιγότερο αξιοσημείωτα. Το πρώτο παιχνίδι έχει το επίπεδο ποιότητας που θα σύγκριναν με το Devil May Cry 3, δηλαδή διασκεδαστικότατο και λειτουργικά συμπαγές και γερό, αλλά ελαφρώς γερασμένο. Για το δεύτερο, ωστόσο, δε μπορώ να πω το ίδιο καθώς δεν ήταν καλοφτιαγμένο από την αρχή. Ωστόσο αισθητικά και τα δύο παιχνίδια δίνουν την σωστή εντύπωση και κρατάνε το ύφος των ταινιών. Οι μάχες είναι δυναμικές και βίαιες, αλλά όμορφες και εικονικές. Εάν έχετε τα μέσα, και φυσικά εάν σας άρεσαν οι ταινίες, δεν έχετε λόγο να τα προσπεράσετε

Neon Genesis Evangellion

Όπως προανέφερα στο κεφάλαιο Gundam, όταν κάτι είναι δημοφιλές, αποκτά merchandise. Και το NGE ήταν και μένει πολύ δημοφιλέστερο από το Gundam, με ανάλογο αποτέλεσμα. Σε αντίθεση όμως από τα Gundam παιχνίδια, οι τίτλοι σχετικοί με το NGE είναι πολύ λιγότερο γνωστοί αλλά έχουν διασωθεί σε όλες τις κατηγορίες, από fighting games και dating sims μέχρι ακόμα και κουλοχέρη (δε κάνω πλάκα). Έχουμε παιχνίδια όπως το Neon Genesis Evangellion για το N64 που ακολουθεί την ιστορία της σειράς σε ένα 3d model fighting παιχνίδι. Γενικά καλό, η μουσική είναι εξαιρετική λόγω του ότι είναι η ίδια από τη σειρά, και το gameplay είναι γερό ειδικά για την εποχή του, τα μοντέλα ωστόσο μπορούν να δείχνουν περίεργα λόγω των περιορισμών της κονσόλας.

Μετά έχουμε το Rebuild of Evangellion: Sound Impact, ένα rhythm game για το PSP όπου περιέχει ένα γερό στόρι και φυσικά πολλά έξοχα μουσικά κομμάτια από τη σειρά, όσο και αυθεντικά για το παιχνίδι.
Neon Genesis Evangellion: Battle Orchestra είναι το Smash Brawl με όλα τα eva units και τα angels οπότε, εάν θέλετε κάτι για παιχνίδι με παρέα, και αν βρείτε το συμβατό hardware, αυτή είναι ασφαλής επιλογή.

Τέλος, έχουμε το Evangellion VR The throne of Souls Berserk όπου είναι για εσάς που φαντάζεστε πως θα ήταν να είστε πιλότος σε ένα eva unit. Μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και δίνει εξαιρετική αίσθηση του να είσαι μέσα στο entry plug και να ελέγχεις ένα mech μέγεθος κτηρίου ενώ πολεμάς για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Υπάρχουν anime games όσο υπάρχουν anime και πιθανό να συνεχίσουμε για άλλες σειρές και προτάσεις για games πάνω σε αυτά σε μελλοντικό άρθρο, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Μέχρι τότε, καλή τύχη και καλό παιχνίδι!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy