Home » Smurfs Kart Review

Smurfs Kart Review

0 comment

Την στρουμφίσαμε.

Ένα καλό kart racer μπορεί να προσφέρει ώρες διασκέδασης τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Υπάρχει κάτι στο βασικό gameplay loop αυτού του είδους παιχνιδιών που τα κάνει άμεσα προσβάσιμα, καθώς ο καθένας μπορεί να πιάσει στα χέρια του ένα controller, και με το πάτημα 2 κουμπιών, να αρχίσει να ανταγωνίζεται εύκολα με τους αντιπάλους και να ‘’πετάει’’ μέσα από πολύχρωμες πίστες χρησιμοποιώντας διάφορα όπλα και αντικείμενα τόσο για να νικήσει, όσο και για να ενοχλήσει (με αγάπη πάντα, ελπίζω) τους φίλους του. Το Smurfs Kart της Eden Games, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει επίσης διάφορα παιχνίδια στη σειρά Gear.Club για το Switch, έχει όλα τα παραπάνω. Αλλά ο τρόπος που προσφέρονται στον παίκτη αποδεικνύει ότι δεν μπορείς να φτιάξεις ένα καλό kart game απλά και μόνο ακολουθώντας έναν ‘’μπούσουλα’’ που έχει καθιερωθεί από άλλα, καλύτερα franchises.

 

www.digitallydownloaded.net/wp-content/uploads/202...

 

Το Smurfs Kart νομίζω ότι περιγράφει τον εαυτό του. Πρόκειται για ένα kart racer βασισμένο στα Βέλγικα κόμικ του Peyo που αφορούν τις περιπέτειες των εν λόγω μικρών μπλε πλασμάτων που είναι τόσο αγαπημένα στην χώρα μας. Νομίζω ότι το concept είναι έξυπνο, μιας και υπάρχουν πάνω από 100 ξεχωριστά στρουμφάκια, και το λιλιπούτειο μέγεθος τους προσφέρει μία βάση για ενδιαφέρουσες πίστες. Δυστυχώς, το παιχνίδι δεν χρησιμοποιεί το IP του με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο.

Το περιεχόμενο που προσφέρεται εδώ είναι το bare minimum.  Όσων αφορά το single player, μας δίνεται η επιλογή τριών modes: grand prix, time challenges και free race. Στο grand prix mode ανταγωνίζεστε ενάντια στο CPU σε πρωταθλήματα, το καθένα αποτελούμενο από 4 πίστες. Υπάρχουν συνολικά 12 πίστες, χωρισμένες σε 3 cups που βασίζονται στο Στρουμφοχωριό, το Μαγεμένο Δάσος, και το σπίτι του Δρακουμέλ. Στην πραγματικότητα, τα πρώτα δύο cups θα μπορούσαν να είναι το ίδιο πράγμα, καθώς οι διαφορές τους στο τμήμα γραφικών και παρουσίασης είναι ελάχιστες, με το cup του Δρακουμέλ να είναι το πιο ενδιαφέρον οπτικά. Τα time challenges μας καλούν να περάσουμε τον χρόνο που μας δίνεται σε κάθε μία από τις 12 πίστες, ενώ στο free race μπορούμε να διαλέξουμε ελεύθερα κάποιες πίστες και να τρέξουμε σε αυτές άμεσα. Το multiplayer περιέχει μόνο το grand prix και το free race mode, για 2 έως 4 παίκτες ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει τρόπος να παίξει κανείς online.

Τα παραπάνω δεν θα ήταν τόσο άσχημα (μιλάμε για ένα παιχνίδι που αναφέρεται σε μικρά παιδιά εξάλλου) εάν το παιχνίδι δεν ήταν προβληματικό σε πολλές θεμελιώδεις πτυχές του. Το Smurfs Kart μας δίνει την δυνατότητα να παίξουμε ως ένας από 12 χαρακτήρες -από γνωστούς, όπως ο Μπαμπαστρούμφ και η Στρουμφίτα, ως πιο άγνωστους, σαν τον Astro Smurf ή τον Robot Smurf-. Ο κάθε χαρακτήρας έχει ένα δικό του αντικείμενο το οποίο μπορεί αποκτήσει τυχαία από τα pickups κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο Μπαμπαστρούμφ για παράδειγμα, χρησιμοποιεί μια σκόνη που βάζει τους υπόλοιπους παίκτες για ύπνο, ενώ ο Robot Smurf χτυπά τα πάντα σε μία μεγάλη ακτίνα γύρω του με τα χέρια του.

Πέρα από αυτά, ουσιαστική διαφορά στον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι δεν υπάρχει ανάλογα με τον χαρακτήρα, και τα ίδια τα pickups δεν είναι τόσο χρήσιμα, ούτε τυχαίνει να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις πολύ συχνά. Τα καρτ όλων τρέχουν και στρίβουν με την ίδια ευκολία και ταχύτητα. Οι χειρισμοί δεν επιτρέπουν πολλά λάθη, με πολύ responsive στροφές και ένα τουλάχιστον φιλικό drift, το οποίο είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί, σηκωμένο κατευθείαν από το Mario Kart 8. Προσφέρονται επίσης και διάφορα assists, όπως αυτόματη επιτάχυνση και στροφές, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλους.

www.microids.com/wp-content/uploads/2022/07/Smurfs...

 

Πέρα από τους 12 χαρακτήρες και τις 12 πίστες δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να ξεκλειδωθεί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Όλο το περιεχόμενο δίνεται στον παίκτη εξαρχής, με τα μόνα collectibles να είναι κάποια αυτοκόλλητα που δίνονται με την επίτευξη συγκεκριμένων challenges, αλλά στην ουσία πρόκειται για μικρά art pieces τα οποία αν και χαριτωμένα, δεν προσφέρουν τίποτα καθώς μπορείτε μόνο να τα κοιτάτε μέσα σε μία λίστα. Οι πίστες είναι βαρετά σχεδιασμένες, με μικρές αναλαμπές όμορφων ιδεών σε μερικά σημεία, οι οποίες όμως δεν μπορούν να τις δικαιώσουν. Κυμαίνονται από πολύ εύκολες, όπως οι τεράστιοι ίσιοι δρόμοι του Στρουμφοχωριού, σε άδικα δύσκολες λόγω κακής οπτικής επικοινωνίας, όπως οι υπερβολικά στενοί δρόμοι του Βάλτου, όπου έπεφτα συνεχώς στο νερό μιας και το χρώμα του ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό του δρόμου. Είναι παρόλα αυτά αρκετά μεγάλες και προσφέρουν πολλά διαφορετικά μονοπάτια.

nintendoeverything.com/wp-content/uploads/sites/1/...

Τα γραφικά και το performance του παιχνιδιού ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα μαζί του. Το παιχνίδι τρέχει πάνω κάτω στα 30 fps με αρκετά dips και στα sub 30. Αντικείμενα και geometry κάνουν pop up συνεχώς σε σημείο που μπορεί να πέσετε πάνω σε κάτι που απλά δεν ξέρατε ότι ήταν εκεί καθώς εμφανίζεται μπροστά σας την τελευταία στιγμή. Οι ίδιες οι πίστες είναι γεμάτες με αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ που αναμιγνύονται σε μία δύσκολα αναγνώσιμη δύνη στην οθόνη σας. Τόσο σε docked, όσο και σε handheld mode, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο performance, το οποίο παραμένει σταθερό και κατά τη διάρκεια του splitscreen, όμως είναι ακόμη κάτω του μετρίου. Φαίνεται πάντως πως πολλή αγάπη δόθηκε στον σχεδιασμό των ίδιων των στρουμφακίων και των kart τους, καθώς το αμαξάκι του καθενός είναι ξεχωριστό και έχει ιδιαίτερο design ανάλογο με την προσωπικότητα του χαρακτήρα.

Εν τέλει, το Smurfs Kart είναι ένα πολύ μέτριο kart racer με έντονα προβλήματα τόσο από άποψη gameplay και track design, όσο και από άποψη performance. Το κοινό στο οποίο αναφέρεται, το οποίο φαντάζομαι πως πρόκειται για παιδιά κάτω των 10 ετών, δεν νομίζω να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του και σίγουρα μπορεί να πάρει από αυτό ένα διασκεδαστικό απόγευμα. Παρόλα αυτά, όταν η τιμή του είναι σε αυτή την φάση ίδια με αυτή του Mario Kart 8, δεν μπορώ να το προτείνω σε κανέναν.  

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy