Home » Ιστορική συμφωνία: Microsoft αγοράζει Activion-Blizzard

Ιστορική συμφωνία: Microsoft αγοράζει Activion-Blizzard

0 comment

Η Microsoft ταράζει τα νερά στην gaming σκηνή μετά την εξαγορά της Activiosion- Blizzard.

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τρίτη, πως εξαγοράζει την “μητέρα” των παιχνιδιών Call of Duty και Candy Crash Saga, Activision – Blizzard για 68.7 δισ. δολλάρια.

Μιλάμε για την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του gaming. Κάτι που θα κάνει την Microsoft την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία στο gaming με βάση τα κέρδη.

Η μετοχές της Microsoft, με τιμή πώλησης τα 95 δολλάρια, ανέβηκε 45% ύστερα από την εξαγγελία της εξαγοράς.

Η Microsoft τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στο gaming αγοράζοντας το IP Minecraft, την Zenimax αλλά και άλλες. Επενδύσεις εκατομμυρίων.

Παιχνίδα της Activision όπως το Call of Duty και το Overwatch θα δώσουν το προβάδισμα στην Microsoft απέναντι στους ανταγωνιστές της, ειδικά απέναντι στη Sony η οποία έχει κρατήσει μια σταθερή εισροή exclusive παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια.

Ο CEO της Microsoft σε μια πρόσφατη δήλωση του είπε πως:

Το gaming είναι η πιο δυναμική και συναρπαστική κατηγορία ψυχαγωγίας σε όλες τις πλατφόρμες σήμερα και θα παίξει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλατφορμών metaverse

Οι μετοχές της Activision είχαν πέσει περισσότερο από 30%, αφού είχαν φτάσει στο ζενίθ τους πέρσυ, μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και άλλες παρανομίες στην εταιρία.

Η Activision, την Δευτέρα, είπε πως αντιμετωπίζει τα προβλήματα και έχει απολύσει περισσότερους από 30 εργαζόμενους, τιμωρώντας άλλους 40 τον Ιούλιο.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy