Home » Gameathlon 2022: Εντυπώσεις

Gameathlon 2022: Εντυπώσεις

0 comment

Τελευταίο event που πήγαμε ήταν το AthensCon το 2019. Από τότε πέρασαν 3 χρόνια χωρίς να έχουμε κάποιο νέο σχετικά με τα μεγάλα event της pop και gaming κουλτούρας.

Το τελευταίο διάστημα, επιτέλους, εφόσον έχουν ελευθερωθεί οι διοργανώσεις από την φυλακή του Covid-19 μπορούμε ξανά να βγούμε από τα καβούκια μας και να ορμήσουμε στα νέα events που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Δύο και τρείς Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε το GameAthlon στο οποίο πήγαμε και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ο χώρος ήταν το κλειστό στάδιο του tae kwon do στην παραλιακή. Ένας χώρος που έχουμε συνηθίσει και αγαπάμε γιατί έχει εύκολη πρόσβαση και άπλετο χώρο για να παρκάρεις. Τουλάχιστον, είχε, στο AthensCon, μιας και για να παρκάρεις στον τεράστιο χώρο του γηπέδου κατά την διάρκεια του GameAthlon, σε αντίθεση με άλλα event, έπρεπε να καταβάλλεις το αντίτιμο των τριών (3) ευρώ. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί χρειάστηκε αυτή η έξτρα χρέωση μιας και αν αναλογιστούμε το κόστος του εισιτηρίου αλλά και τον αριθμό των ατόμων που παρεβρέθηκαν, μιλάμε για χιλιάδες ευρώ απλά και μόνο από το πάρκιν. Το εισητήριο του παρκιν το επέβαλε, τελικά, όχι η διοργάνωση αλλά ο ίδιος ο χώρος. Μάλιστα, ακόμα και για τους εκθέτες και τους παραγωγούς ζητήθηκε το αντίτιμο των τριών ευρώ. Απαράδεκτη κίνηση και ελπίζω να μην συνεχιστεί. Σε σχέση με το AthensCon, οι τιμές των περιπτέρων ήταν τριπλάσιες. Ελπίζω για τα περίπτερα των διαφόρων ομάδων όπως η ομάδα του Star Wars ή Star Trek, που δίνουν αξία σε τέτοια events, να μην υπήρχε χρέωση ή αν υπήρχε να ήταν μια χρέωση φιλικής συμμετοχής.

Όσο αφορά τα περίπτερα, οφείλω να ομολογήσω πως ήταν “κανονισμένα” σωστά και ήταν όλα υπέροχα. Ειδική μνειά πρέπει να γίνει στην Eureka Ergonomics / Havit που είχαν ένα πολύ όμορφο και μεγάλο περίπτερο για εμάς που είμαστε fan της τεχνολογίας και μας άφηναν να “παίξουμε” με τα προϊόντα τους.

Τα διάφορα φαγάδικα ήταν στον εξωτερικό χώρο, κάτι εξαιρετικό αφού σε περιπτώσεις που είναι στον εσωτερικό χώρο γίνεται ένας χαμός από σειρές και σκουπίδια που δεν ταιριάζουν με την όμορφη ατμόσφαιρα του χώρου.

Τα περίπτερα που πωλούσαν προϊόντα ήταν εξαιρετικά τοποθετημένα στο 2ο όροφο και είχαν έυκολη πρόσβαση. Όσο πιο fan είσαι, τόσο πιο πολύ χανώσουν ανάμεσα στο merchandise που ήταν διαθέσιμο. Μέχρι και εγώ, που γενικά δεν πολύαγοράζω, αγόρασα ένα καταπληκτικό Harry Potter notebook. Ναι, είμαι θαυμαστής της σειράς Harry Potter…

Στον κυρίως όροφο/ισόγειο ήταν η κυρίως σκηνή που σχεδόν όλα τα events έπαιρναν μέρος. Γύρω από αυτή ήταν τα περίπτερα τεχνολογίας καθώς και υπολογιστές που ο κόσμος μπορούσε να καθήσει και να παίξει.

Είναι ωραίο να βλέπεις υπολογιστές γύρω από μία έκθεση τεχνολογίας και χαρήκαμε ιδιαίτερα που είδαμε τους φίλους μας OverChilled PC Builds και βγάλαμε μερικές όμορφες φωτογραφίες από τα εξαιρετικά custom builds τους.

Για ακόμα μια φορά όμως υπήρχε η παραμέλληση. Το Hall B, το οποίο, υποτίθεται, θα είχε καθοριστικό ρόλο στο event αλλά θα είχε και την προσοχή που θα χρειαζόταν, ήταν ανύπαρκτο. Πηγαίνοντας προς τα εκεί, το μόνο χαρακτηριστικό που υπήρχε για να μας θυμήσει ή να μας δείξει πως υπάρχει ακόμα ένας χώρος με περίπτερα, διαγωνισμούς και μουσική ήταν ελάχιστες, μικρές πινακίδες με τις λέξεις “Hall B” και ένα ξεθωριασμένο αυτοκόλλητο στο πάτωμα.

Το ίδιο ακριβός πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και στο AthensCon 2019 και πραγματικά πίστευα πως από τότε μέχρι τώρα θα είχαν φροντίσει ώστε ο χώρος να αποκτήσει την προσοχή που του αξίζει. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ένα περίπτερο μπορεί να πλήρωσε την ίδια τιμή με ένα περίπτερο του δευτέρου ή πρώτου ορόφου για να καταλήξει στην “υπόγα”. Ελπίζω οι διοργανωτές να καταλάβουν την αξία του χώρου και στο επόμενο event να δωθεί η ανάλογη φροντίδα τόσο στον κόσμο που τον αξιοποιεί όσο και στο περιεχόμενο αλλά και σήμανση για να το βρει ο κόσμος. Αν δεν είχα εμπειρία από τον χώρο και ήμουν ένας απλός επισκέπτης, δεν θα είχα βρει ΠΟΤΕ τον χώρο και είμαι σίγουρος ότι αυτό έγινε και στο 70+% των επισκεπτών.

Το μεγάλο γεγονός του GameAthlon 2022 ήταν ο διαγωνισμός Cosplay. Οι συμμετέχοντες, 48 στον αριθμό, ήταν εξαιρετικοί και φάνηκε πως δούλεψαν πάρα πολύ για να βρεθούν στην σκηνή. Κάποια κοστούμια ήταν φανταστικά και μερικές χορογραφίες σε άφηναν με ένα χαμόγελο στα χείλη. ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσους συνεχίζουν να ασχολούντε με το cosplay. Αν κάποιος από εσάς διαβάζει αυτό το άρθρο, σας συγχαίρω και ελπίζω να συνεχίσετε να “το ζείτε” γιατί δίνετε ζωντάνια σε τέτοια events. Αν είστε γονείς, θα επαναλάβω κάτι που ειπώθηκε από τους παρουσιαστές και είναι το εξής “Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε νέους ανθρώπους να ασχολούντε με αυτό το χόμπυ. Και ακόμα πιο όμορφο όταν βλέπουμε μικρά σε ηλικία παιδιά να έρχονται με τους γονείς τους ντυμένα ως διάσημοι χαρακτήρες.”

Παρόλα αυτά, ακόμα και σε αυτό το event είχαμε τα παρατράγουδα. Η παραγωγή έκανε πολλά λάθη στα τραγούδια των cosplayers. Σε μία cosplayer δεν έπαιξε καν το τραγούδι ενώ τα φώτα στην πίστα ήταν απαράδεκτα. Κλειστά, τους έλεγαν, μέχρι να βγούν οι διαγωνιζόμενοι, ανοιχτά τα είχαν. Ανοιχτά όταν έβγαιναν, κλειστά τα είχαν. Γενικά ένα συνοθήλευμα λαθών. Παρόλα αυτά, σε γενικές γραμμές, ο διαγωνισμός κύλισε ομαλά και ήταν το peak του GameAthlon και φάνηκε πως οι cosplayers το χάρηκαν με την ψυχή τους. Όπως και εμείς που τους παρακολουθούσαμε.

Η εμπειρία μας από το GameAthlon αυτό το διήμερο ήταν ικανοποιητική. Ενώ δεν είχε πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις, παρόλα αυτά περάσαμε όμορφα και διασκεδάσαμε. Φάγαμε, ήπιαμε και γυρίσαμε με αρκετές ωραίες στιγμές, νέες γνωριμίες και αρκετές νέες αναμνήσεις από το πρώτο event μετά την φυλακή του covid-19.

Ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο να διορθωθούν τα λάθη και να είναι όλα δέκα φορές καλύτερα.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy