Home » I need a charger please!

I need a charger please!

0 comment

Τι πραγματικά συμβαίνει με το Iphone 12 και τους φορτιστές ;

Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται ένας κακός χαμός στον χώρο του διαδικτύου για την κίνηση της Apple να αφαιρέσει τα ακουστικά και τους φορτιστές απο την συσκευασία του iphone 12, με αμφιλεγόμενες αντιδράσεις απο ειδικούς και μη, οικολόγους, fanboys και haters, απόψεις και γνώμες, στατιστικά και νούμερα απο διάφορες οργανώσεις για τα e-waste. Αυτοί που όμως δεν ρωτήθηκαν ποτέ είναι οι τελικοί αγοραστές του προιόντος της εταιρείας και αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Η μαμά εταιρεία αναφέρει οτι έτσι καταφέρνει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 2 εκ. μετρικούς τόνους. Λέει χαρακτηριστικά ότι είναι σαν να αφαιρείς 450.000 αυτοκίνητα απο τους δρόμους κάθε χρόνο.

Κάνουν λόγο για την αύξηση της μεταφορικής ικανότητας, σε κάθε παλέτα μεταφοράς, επειδή μπόρεσαν να μειώσουν τον όγκο του κάθε κουτιού τηλεφώνου κατα 11% . Επίσης η εταιρεία λέει πως κυκλοφορούν ήδη στον πλανήτη πάνω απο 700 εκ. φορτιστές και πως πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί στην ασύρματη φόρτιση. Επομένως είναι εύκολο να έχει ο καταναλωτής ήδη έναν φορτιστή στην κατοχή του για το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο.

Η κίνηση αυτή της Apple άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τους κατασκευαστές που φτιάχνουν αξεσουάρ για την συγκεκριμένη φίρμα να πλασάρουν στη αγορά φορτιστές και ακουστικά που θα είναι αμφιβόλου ποιότητας, λόγω μαζικής παραγωγής, για να καλύψουν την ζήτηση. Βέβαια δεν μπορώ να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι διότι είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν και πολύ ποιοτικά προιόντα στην αγορά. 

Το μεγάλο όμως ερώτημα όμως παραμένει αναπάντητο. Για ποιό λόγο γίνεται όλο αυτο. Σε παρόμοιες περιπτώσεις που η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει κάτι απο τις συσκευασίες τις, άλλες εταιρείες κολλοσοί άρχισαν τα σχόλια και στο άμεσο διάστημα να κανουν ακριβώς το ίδιο (δεν ξέρω αν θυμόμαστε όλοι σε πια εταιρεία αναφέρομαι ξεκάθαρα).

Σίγουρα η κίνηση αυτή της Apple έχει τον σκοπό της. Ναι. Green future, e-waste free και τα συναφή, αλλα μην γελιόμαστε. Πίσω απο όλο αυτό είναι πρώτα απο όλα η μείωση του κόστους για κάθε παραγώμενη συσκεύη και μετά η διαφήμιση που γίνεται γύρω απο το καινούριο κινητό τηλέφωνο της εταιρείας. Αρνητική μεν αλλά διαφήμιση. Αρκεί ένα απλό search σε μια μηχανή αναζήτησης και θα βρείς άπειρα αποτελέσματα. Ο διαδικτυακός πλανήτης μιλάει πάλι  για το νέο iphone.

Περνώντας στην μεριά του καταναλωτή τώρα, πιστεύω πως οι φαν της εταιρείας θα το δούν σαν κάτι το cool απο την οικολογική ματιά του θέματος και δεν θα έχει κάποιο αντίκτυπο στο μερίδιο της αγοράς. Απο την άλλη μεριά όμως, αυτή που κάποιος σκέφτεται να πάει στην εν λόγω εταιρεία για αγορά ενός high end τηλεφώνου, θα πρέπει να προβεί και στην αγορά ενός φορτιστή και ακουστικά. Και δεν μιλάμε για έναν απλό φορτιστή. Σίγουρα θα πρέπει να είναι ταχυφορτιστής και σίγουρα θα πρέπει να είναι αρκετα ποιοτικός για να έχεις το κεφάλι σου (και τα ευρώ σου) ήσυχο. Για τα ακουστικά είναι μονόδρομος, τα pods και είναι γνωστό πως ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν θες καλή ποιότητα ήχου πρέπει να πληρώσεις κύριος!

Κλείνωντας θέλω να προσθέσω την προσωπική μου άποψη σαν καταναλωτής. Καλό, χρυσό και ότι άλλο θελει να προσθέσει ο καθένας μετά. Πληρώνοντας τα χρήματα για την αγορά αυτού του τηλεφώνου θα ήθελα να τα είχα όλα μέσα. Να ανοίξω το κουτί και να είμαι σίγουρος για την ποιότητα του προιόντος που αγόρασα. Thanks but no thanks!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy