Home » Outriders Review

Υπάρχει μια τεράστια επιλογή από shooters εκεί έξω. Το Outriders είναι ένα τρανό παράδειγμα για το πως πρέπει να φτιάξεις ένα cover and shoot αλλά και ένα τρανό παράδειγμα για το τι να αποφύγεις σε ένα σχετικά open world παιχνίδι.

Η ιστορία μας ξεκινάει με ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων να έχει φύγει από την γη στην αναζήτηση ενός κατοικήσιμου πλανήτη. Φτάνοντας σε αυτόν καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά όσο περιμέναμε. Ισχυρές και θανατηφόρες ηλεκτρικές καταιγίδες μένονται στην επιφάνεια του και όλα τα ηλεκτρονικά δεν δουλεύουν μέσα στο πεδίο δράσης τους.

Δεν θα σας κάνω spoil κάτι άλλο μιας και η ιστορία είναι πάρα πολύ καλή, με αρκετά twists και αρκετούς ενδιαφέρον χαρακτήρες. Αρχίζει λίγο βαρετά αλλά μας αποζημιώνει όσο συνεχίζουμε να πάιζουμε.

Σε ένα semi-open world παιχνίδι μας ενδιαφέρει ο κόσμος και το design του.

Ο σχεδιασμός της κάθε “πίστας” κόσμου είναι πάρα πολύ προσεγμένος. Με εντυπωσιακά σκηνικά, θέα και λεπτομέρεια. Οι ήχοι από το ambient περιβάλλον είναι πραγματικά από τους καλύτερους που έχω ακούσει και με τα 5.1 ηχεία νιώθεις ότι βρίσκεσαι και εσύ εκεί. Από βουνοκορφές με χιόνια, μέχρι άγρια δάση, στο Outriders θα τα δούμε όλα.

Από την άλλη, ως εκεί έφτασε όλη η φαντασία των δημιουργών. Ο τρόπος σχεδιασμού του σημείου που γίνεται η μάχη είναι παντού ίδιος και απαράλλακτος. Σε σημείο να βλέπουμε ένα στοιχείο σχεδιασμού και να ξέρουμε εκ των προτέρων ότι “εδώ θα γίνει μάχη, ας ετοιμαστώ”. Σε ένα παιχνίδι τέτοιου μεγέθους και σχεδιασμού δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσο κακό, σχεδιαστικά, είναι αυτό. Θα πρέπει το περιβάλλον να μας βάλει στο στοιχείο αυτού του ξένου πλανήτη που είμαστε και όχι να μας δίνει στοιχεία για το που θα γίνει μάχη. Πέρα από αυτό, ο τρόπος που έχουν σχεδιαστεί τα μέρη που μπορούμε να καλυφθούμε είναι ολόιδιος παντού. Δεν στέκει και πάρα πολύ να έχεις φτάσει σε ένα σημείο που δεν έχει φτάσει καμία άλλη αποστολή και να βλέπεις ανθρώπινα κτήρια και σκηνές και χαρακώματα.

Μέχρι στιγμής ίσως να έχετε καταλάβει πως οι ομοιότητες με το Gears of War είναι πάρα πολλές, οπότε η σύγκριση μεταξύ τους είναι σίγουρη. Εδώ έχουμε καλά νέα. Μπορώ να πω πως έχει κρατήσει τα καλύτερα στοιχεία του Gears of War και έχει βελτιώσει πάνω σε αυτά. Χωρίς, προς το παρών, να μπω σε λεπτομέρειες, η παραπάνω πρόταση θα πρέπει να ενθουσίασε τους fans του είδους. Έχουμε και εδώ το κλασσικό cover and shoot στοιχείο με εναλλαγή κάλυψης. Και κάπου εδώ οι ομοιότητες τελειώνουν.

Στο Outriders μπορούμε να διαλέξουμε μία εκ τριών κλάσεων χαρακτήρα. Tank / melee range, support / long range και assault / medium range. Παίζοντας σε long range χρησιμοποιούμε snipers και assault rifles. Παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που θα βρούμε στο δρόμο μας.

Ο χαρακτήρας μας χρησιμοποιεί στοιχεία RPG για τον εξοπλισμό του και την αναβάθμιση του. Έχουμε skill points που κερδιζουμε σε κάθε level up και χρησιμοποιούμε για να κάνουμε καλύτερη την κλάση μας ανεβάζοντας την ζημιά, το critical κ.α., έχουμε skills που μαθαίνουμε σε κάποια συγκεκριμένα levels τα οποία μας δίνουν το πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους και φυσικά έχουμε μια πληθώρα επιλογών από armors και όπλα με διαφορετικά στατιστικά, χαρακτηριστικά, passives και σπανιότητα. Έτσι ο παίκτης μπορεί να αξιοποιήσει τον χαρακτήρα του και τον εξοπλισμό του όπως νομίζει καλύτερα.

Φυσικά δεν λείπει το crafting. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά την ανάπτυξη του ήδη υπάρχων υλικού που έχουμε. Για παράδειγμα ένα legendary όπλο που βρίκαμε στο level 15 μπορούμε να το αναβαθμίσουμε μέχρι το level που είμαστε τώρα. Με αυτό το σκεπτικό ένα όπλο δεν μένει ποτέ “πίσω” και πάντα μπορεί να βελτιωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις πανοπλίες.

Κάθε όπλο έχει τις ιδιαιτερότητές του και αυτό είναι που κάνει την διαφορά σε ένα shooter. Στο Outriders νιώθουμε την “βαρύτητα” του όπλου. Το recoil όταν ανοίγουμε πυρ και τα χτυπήματα στους εχθρούς φαίνονται αληθοφανή. Νιώθεις μια μεγάλη ικανοποίηση χτυπώντας έναν εχθρό με καραμπίνα και βλέποντάς τον να τινάζεται πίσω από την βίαιη κρούση.

Είναι εύκολο παίζοντας αυτό το παιχνίδι να ξεχαστείς. Παρόλη την δυσκολία του, ναι είναι αρκετά δύσκολο, δεν είναι εκνευριστικό. Σε κάθε θάνατο δεν έχεις την αίσθηση ότι σε κορόιδεψε το παιχνίδι αλλά ο κάθε θάνατος οφείλεται σε δικό σου λάθος και σε κακή στρατηγική ή κακή χρήση των όπλων και ικανοτήτων σου. Λίγα παιχνίδια το καταφέρνουν αυτό και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω το ίδιο και για το Outriders.

Τελικά, το Outriders είναι ένα πολύ καλό και εντυπωσιακό παιχνίδι που αξίζει κάποιος να ασχοληθεί. Η πληθώρα επιλογών που σου δίνει δεν κατακλύζει τον παίκτη αλλά καλύπτει όλες τις πτυχές του gameplay με ρευστότητα και καλό σχεδιασμό. Παρόλο που έχει και τις κακές του στιγμές, αυτές είναι ελάχιστες και δεν είναι αρκετές ώστε να ρίξουν την σκιά τους σε αυτό το, κατά τα άλλα, ολοκληρωμένο και σωστά σχεδιασμένο παιχνίδι.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy