Home » Styx FC-ST06A gaming PC case

Styx FC-ST06A gaming PC case

0 comment

Ένα κουτί που παρά το μικρό κόστος υπόσχεται πολλά. Αξίζει η αγορά του;

Τελικά αξίζει να δώσει κάποιος τα έξτρα χρήματα για να αγοράσει ενα ακριβό κουτί για τον υπολογιστή του ή μπορεί να έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με ένα κουτί κάτω απο σαράντα ευρώ;

Σε αυτήν την ερώτηση θα προσπαθήσω να απαντήσω, μιας και έχω στην κατοχή μου το συγκεκριμένο κουτί, Styx FC-ST06A, που φιλοξενεί τον υπολογιστή μου.

Με κόστος αγοράς τα τριάντα έξι ευρώ δεν είχα και πολλές προσδοκίες στην αρχή.

Η συσκευασία είναι απο χοντρό χαρτόνι, η οποία έχει πάνω κάποιες βασικές πληροφορίες για το κουτί. Ανοίγωντάς την βλέπουμε τα δύο προστατευτικά φελιζόλ που καλύπτουν σχεδόν όλο το κουτί. Βγάζωντας το έξω, το μάτι πέφτει πάνω στο δίαφανο πλαϊνό panel που είναι απο plexiglass, και όχι tempered glass. Λογικό σε αυτά τα χρήματα πιστεύω. Όλο το κουτί έχει μαύρο χρώμα, μαγνητικό φίλτρο για την σκόνη στην επάνω μεριά και mesh μπροστινό panel.

banner

Ωραία ξεκινάμε, λέω. Ανοίγοντας το πλαϊνό panel βλέπουμε τα καλώδια του front panel και πιασμένο σε αυτά ένα σακουλάκι με βίδες, stand off για την μητρική μας, zip ties, ένα ηχειάκι για τα beep codes και δύο καλύματα για τα expansion slots του κουτιού. Το κάλυμα του τροφοδοτικού δεν αφαιρείται (δυστυχώς) και καλύπτει σχεδόν όλην την κάτω πλεύρα. Επίσης διαθέτει και ενα διάτρητο κομμάτι πάνω απο το σημείο που βρίσκονται οι δύο θέσεις για τους μηχανικούς σκληρούς δίσκους, για την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα. Οι επιλογές πολλές για την καλύτερη διαδρομή των καλωδίων αλλά χωρίς ελαστικά προστατευτικά. Μπορεί να δεχθεί uatx εως και full atx μητρικές κάρτες και διαθέτει εφτά expansion slots για τις ανάλογες επεκτάσεις που θέλει να βάλει κάποιος στην μητρική του. Έχει δύο θέσεις για οπτικά μέσα και για τους ssd έχει δύο θέσεις στην πλάτη του κουτιου. Περιλαμβάνει δύο θέσεις μπροστά για ανεμιστήρες, δύο στην επάνω μεριά που καλύπτονται απο μαγνητικό φίλτρο για την σκόνη και μία θέση πίσω. Οι ανεμιστήρες που υποστηρίζει ειναι 120mm.

Η κατασκεύη του Styx FC-ST06A είναι σχετικά απλή και είναι από σίδερο πάχους 0,50 χιλιοστών σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατασκευαστή. Το βάρος του ειναι στα τέσσερα κιλά και οι διαστάσεις του είναι 435x185x460mm. Οι βίδες για τα πλαινά panel δεν χρειάζονται κατσαβίδι για να βγούν και το μπροστινό κάλυμα ειναι με έξι κλίπ που πιάνουν αρκετά καλά στο σασί. Το μπροστινό I/O έχει δύο θύρες usb, μία θύρα usb 3.0, audio και microphone jack και τα κουμπιά power και reset.

Τοποθετώντας το τροφοδοτικο υπάρχει χώρος για να κρυφτούν όσα καλωδια δεν χρειαστούμε, ακόμα και για non modular τροφοδοτικά. Αν όμως δεν γίνει καλή διαχείρηση των καλωδίων στην πίσω πλευρά του κουτιού θα έχουμε ενα μικρό πρόβλημα στο να κλείσει εύκολα το πλαϊνό panel. Η τοποθέτηση της μητρικής γίνεται πανεύκολα και στηρίζεται σωστά στις προκαθορισμένες θέσεις των stand off. Οι θέσεις των 2 μηχανικών σκληρών είναι κάτω απο το psu cover και με την βοήθεια των δύο μπροστινών ανεμιστήρων έχουν αρκετά καλή ροή αέρα γύρω τους. Υποστηρίζει κάρτες γραφικών μέχρι 380mm άρα δεν θα έχουμε πρόβλημα με το μέγεθος της κάρτας μας.

Το συγκεκριμένο κουτί το αγόρασα με την προοπτική να στηθεί ένα budget gaming pc και να είναι σχετικά όμορφο σαν αποτέλεσμα. Ξεπέρασε τις προσδοκίες μου αισθητικά και στο πρακτικό κομμάτι είναι μια πολύ καλή επιλογή σε αυτά τα χρήματα. Προσθέτοντας τρείς ανεμιστήρες rgb και μια ταινία led λευκού χρώματος το αποτέλεσμα είναι αρκετά όμορφο. Και γίνεται ακομα πιο όμορφο όταν είναι σκοτεινά.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy