Home » Xiaomi Mi Sports Bluetooth Earphones Review

Xiaomi Mi Sports Bluetooth Earphones Review

0 comment

Ώρα περίπου τρείς το μεσημέρι. Εγω κάπου στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο μου πιγμένος στην κίνηση. Χτυπαει το τηλέφωνο μου και απαντάω στην κλήση. Στα επόμενα 100 μέτρα μου κάνει σήμα ενας αστυνομικός να σταματήσω. Κλείνω το τηλέφωνο και σταματάω…

  • Καλησπέρα σας, μου λέει ο αστυνομικός, θα σας γράψω διότι μιλάγατε στο κινητό σας τηλέφωνο.

….Και κάπως έτσι αποφάσισα να αγοράσω ενα σετ ακουστικών bluetooth. Αυτό που ήθελα ήταν άνεση στην πολύωρη χρήση, καλή απόδοση ήχου και αξιοπιστία. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα μια έρευνα αγοράς για το συγκεκριμένο γκάτζετ-εργαλείο δουλειάς.

Κάτοχος, ήδη, συσκευής τηλεφώνου Xiaomi, προσανατολίστηκα στην εταιρεία αυτή και για λόγους πλήρους συμβατότητας. Και όπως αποδείχτηκε έκανα μια πολύ καλή επιλογή.

banner

Τα αγόρασα πριν απο ένα χρόνο στα 36 ευρώ. Λευκό χρώμα, που με λίγη χρήση βρωμίζει αλλα καθαρίζουν πανεύκολα. Τα χρησιμοποιώ κάθε μέρα στη δουλειά και τα έχω στα αυτιά μου περίπου 10 ώρες συνεχόμενα. Έπιλέγοντας το σωστό μέγεθος στα “σφουγγαράκια”, τα οποία είναι απο πολύ καλή ποιότητα σιλικόνης, δεν εχω νιώσει ακόμα κάποια ενόχληση μετά απο 10 ώρες χρήσης. Στον τομέα της απόδοσης μπορώ να πώ οτι είναι σε πάρα πολυ καλό επίπεδο ο ήχος, τόσο σε μένα που ακούω, όσο και σε αυτούς που με ακούνε. Κανένα παράσιτο, κανένα βουητό, καμία παρεμβολή. Το κινητό τηλέφωνο συνδέεται αμέσως με τα ακουστικά μόλις ανοίξω το bluetooth και η εμβέλεια που έχουν είναι περίπου 10 μέτρα. Ίσως μεγαλύτερη αλλα δεν απομακρύνομαι συνήθως παραπάνω χωρίς να έχω το τηλέφωνο επάνω μου. Αυτονομία 8-10 ώρες, αν και εχει 100mAh μπαταρία. Ανάλογα την χρήση που κάνει κάποιος ποικίλει και η αυτονομία των ακουστικών. Στην δική μου περίπτωση, που τα χρησιμοποιώ μόνο σαν ακουστικά τηλεφώνου, χωρίς να ακούω μουσική, κρατάνε περίπου 8 με 10 ώρες το μέγιστο. Λαμβάνω περίπου 30 με 50 κλήσεις τις ώρες που εργάζομαι και εχουν διάρκεια συνήθως λίγων λεπτών. Χρόνος φόρτισης περίπου 2 ώρες, δεν υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση. Είναι splash proof, πράγμα που σημαίνει οτι μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε και σε συνθήκες βροχής αλλα όχι να κανουμε μπάνιο με αυτά!

Το δεξί ακουστικό έχει στην πάνω μεριά τα κουμπιά για την ένταση του ήχου και στην κάτω μεριά βρίσκουμε την θύρα φόρτισης που είναι η κλασσική micro usb. Επίσης εδώ θα δούμε και το led λειτουργίας. Η στήριξη στα αυτιά γίνεται με μαλακό βραχίονα που είναι καλυμένος με σιλικόνη και δεν κουράζει μετά απο πολλές ωρες χρήσης. Τα δύο ακουστικά συνδέονται μεταξύ τους με λεπτό καλώδιο και πάνω σε αυτό βρίσκουμαι τον διακόπτη on-off και σύνδεσης καθώς και το μικρόφωνο. Παράλληλα με την λειτουργία της σύνδεσης, το κουμπί αυτό κάνει και κάποιες ακόμα βασικές λειτουργίες. Μπορείς να απαντήσεις κλήση πατώντας μία φορά και να απορρίψεις κλήση και να καλέσεις ξανά τον τελευταίο αριθμό με διπλό πάτημα. Η σύνδεση γίνεται πατώντας παρατεταμένα το κουμπί για μερικά δευτερόλεπτα και ακούμε μέσα απο τα ακουστικά να μας λέει με γυναικεία φωνη οτι η συσκεύη μας άνοιξε και συνδέθηκε με το τηλέφωνο μας (power on – phone one connected). Το κλείσιμο των ακουστικών γίνεται πάλι με παρατεταμένο πάτημα και εκει ακούμε οτι η συσκεύη μας έκλεισε (power off). Το πρωτόκολλο σύνδεσης είναι το 4.1 και η μπαταρία είναι Lithium-ion polymer.

Μετά απο έναν χρόνο, και παραπάνω, χρήση που εχω κάνει στα ακουστικά έχουν αρχίσει τα προβλήματα. Εκεί που συνδέεται ο βραχίονας στήριξης με το ακουστικό, έχει χαλαρώσει, με αποτέλεσμα να κουνιέται αρκετά το ακουστικό μέχρι να το βάλεις σωστά στο αυτί σου. Αυτο έχει να κάνει βέβαια και με το πως τα χρησιμοποιώ μιας και δεν τα πολυ προσέχω. Με σωστή χρήση και με ορθή αποθήκευση όταν δεν τα δουλεύεις, πιστεύω δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Το καθάρισμα είναι σχετικά εύκολο. Λίγο οινόπνευμα και λίγο βαμβάκι και γίνονται σαν καινούρια.


Κλείνωντας αυτό το άρθρο, μπορώ να πω ότι η επιλογή μου να αγοράσω αυτά τα ακουστικά ήταν σωστή και τα χρήματα που έδωσα έπιασαν τόπο. Τα ακουστικά ακόμα δουλεύουν και έχουν την ίδια απόδοση. Εαν έπρεπε να αγοράσω σήμερα ακουστικά θα έπαιρνα πάλι τα ίδια. Ίσως τα έπαιρνα σε μαύρο χρώμα, έτσι για την αλλαγή.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy