Home » Be quiet! Pure Wings 2 Review

Be quiet! Pure Wings 2 Review

0 comment

PURE WINGS 2 by Be quiet!

Η ζέστη σίγουρα μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όλους μας και ταλαιπωρεί πολλά απο τα gadget που χρησιμοποιούμε. Ένα απο αυτά είναι και ο υπολογιστής μας. Ένας τρόπος να ρίξουμε τις θερμοκρασίες μέσα στο κουτί μας είναι να τοποθετήσουμε ανεμιστήρες στις κατάλληλες θέσεις.

Σήμερα θα δοκιμάσουμε έναν ανεμιστήρα 120 χιλιοστών απο την εταιρεία “Be quiet!” και συγκεκριμένα το μοντέλο “Pure Wings 2”. Τοποθετήσαμε τρείς απο αυτούς σε ένα κουτί υπολογιστή με σχετικά μικρή ροή αέρα και βλέπουμε τις διαφορές.

Τα συγκεκριμένα ανεμιστηράκια έχουν σύνδεση 3pin και μπορούμε  να τα συνδέσουμε είτε απευθείας πάνω στην μητρική μας είτε πάνω σε έναν controller για να έχουμε καλύτερο έλεγχο των στροφών. Στην δικιά μας περίπτωση συνδέθηκαν πάνω στην μητρική και το σύστημα αποτελείται απο έναν επεξεργαστή Ryzen 5 1600, 16 GB RAM και μια 1060 6GB. Γενικά το σύστημα δουλεύει σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και το μέτριο airflow σίγουρα δεν βοηθάει.

Για να έχουμε μία πιο σωστή εικόνα της θερμοκρασίας του υπολογιστή μας, πήραμε σαν σημείο αναφοράς την θερμοκρασία της κάρτας γραφικών.

Σε συνθήκες gaming, Fortnite σε high settings, είδαμε θερμοκρασία στην κάρτα γραφικών έως και 83 βαθμούς κελσίου.  Σε πιο απαιτητικά παιχνίδια που έτρεξαν στον υπολογιστή μας, η θερμοκρασία ήταν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με μία αύξηση της τάξης των δύο βαθμών. Να επισημάνω σε αυτό το σημείο ότι στον χώρο που έγινε η δοκιμή δεν λειτουργούσε κλιματισμός και η θερμοκρασία του χώρου ήταν 26 με 28 βαθμούς.

Στον υπολογιστή μας τοποθετήθηκαν συνολικά τρείς ανεμιστήρες. Δύο μπροστά να εισάγουν αέρα και ένας στην πίσω μεριά για να βγάζει τον ζεστό αέρα. Πατώντας το power button ειλικρινά δεν ακούγεται τίποτα παραπάνω απο πρίν και αυτό είναι φανταστικό. Οι στροφές των ανεμιστήρων ρυθμίζονται απο την μητρική κατευθείαν και δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα απο τους τρείς έξτρα ανεμιστήρες.

Ξεκινήσαμε πάλι το gaming με τα ίδια παιχνίδια και τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις και μετά απο περίπου μισή ώρα κάναμε τον πρώτο έλεγχο. Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που είδαμες ήταν 65 βαθμοί. Μία μείωση που κάνει την διαφορά μέσα στο κουτί του υπολογιστή μας αφού καταφέρνει να ρίξει την θερμοκρασία περίπου είκοσι βαθμούς.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα που μας δίνει ο κατασκευαστής αναγράφονται πάνω στην συσκευασία και ενδεικτικά αναφέρουμε τις διαστάσεις, που είναι 120 χιλιοστά μέγεθος, μέγιστες στροφές είναι οι 1500 και το airflow είναι 51,4 cfm. Τα επίπεδα θορύβου είναι 19,2 db/A και η διάρκεια ζωής στις 80.000 ώρες. Όσο αναφορά τα επίπεδα θορύβου είδαμε μία μέση τιμή στα 46 db και η χαμηλότερη ήταν στα 26 db. Στο σύνολο και των τριών ανεμιστήρων όμως.

Η απόφαση να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι ανεμιστήρες στο κουτί μας , πραγματικά μας δικαίωσε και έκανε την κατάσταση στο εσωτερικό του αρκετά καλύτερη απο πρίν. Πλέον ο υπολογιστής είναι πιο δροσερός και άθόρυβος όπως πρίν.

Καλορίζικα λοιπόν και ελπίζω απροβλημάτιστα.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy