Home » Gaming και Covid19

Gaming και Covid19

0 comment

Gaming και Covid19

Lockdown volume 2, λοιπόν, και επαλαμβάνεται το όλο σκηνικό του πρώτου. Πολλές ώρες μπροστά απο τον υπολογιστή για να περνάει η ώρα, κατανάλωση διαφόρων σνάκ και ποτών και γενικά κακή ποιότητα ζωής για όσο διαρκεί αυτό το αλλόκοτο και πρωτόγνωρο σκηνικό για όλους μας. Καθιστική ζωή, λοιπόν, για όσους δεν μπορούν να βγούν έξω για την εργασία τους, για όσους απο εμάς δεν το έχουν με την σωματική άσκηση και για όσους γουστάρουμε το gaming.

Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας; Φίλοι, οικογένεια και γενικά ο κοινωνικός μας κύκλος μικραίνει με συνέπεια να κλεινόμαστε στον εαυτό μας για αρκετό διάστημα με τα σχετικά αποτελέσματα για τον κάθε έναν απο εμάς. Ξεχνάμε οτι και με ένα απλό τηλεφώνημα μπορούμε να έχουμε επαφή με όλους όσους μας ενδιαφέρει. 

Ένα άλλο κομμάτι του lockdown είναι και η πολύ κακή διατροφή που κάνουμε παρα πολλοί απο εμάς που περνάμε πολλές ώρες μπροστά απο μία οθόνη. Γρήγορο φαγητό, καφέδες, αναψυκτικά και γενικά όλα αυτά που καλό είναι να τα αποφεύγουμε, αποτελούν συνήθως την καθημερινή μας διατροφή και όσοι απο εμάς έχουμε την κάκιστη συνήθεια του καπνίσματος τότε είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Αύξηση σωματικού βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα που σημαίνει προβλήματα.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η παραμέλληση της προσωπικής υγιεινής. Κρίνοντας απο γνωστούς και μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξαν περιπτώσεις που μεσολαβούσε ένα διάστημα 5 με 6 ημερών για ένα απλό ντούς. 

Στο διάστημα του πρώτου lockdown, αλλά και σε αυτό, παρακολουθώντας κάποιες σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα, παρατηρώ το φαινόμενο του υπερκαταναλωτισμού. Και τι εννοώ με αυτό. Διαβάζω καθημερινά αμέτρητα ποσταρίσματα για καινούρια builds αξίας πολλών εκατοντάδων ευρώ, απο ανθρώπους που έχουν στην κατοχή τους κάποιο υπολογιστή ικανό να ανταπεξέλθει στα παιχνίδια με σχετική ευκολία. Το βλέπω άλλωστε και στον εαυτό μου που κοιτάω καθημερινά sites με hardware υπολογιστών, αγγελίες μεταχειρισμένων και διάφορα άλλα πράγματα που ειλικρινά δεν νομίζω οτι τα χρειάζομαι. ΑΛΛΑ τα κοιτάω και τα θέλω. Βέβαια δεν θέλω να κάνω κουμάντο και έλεγχο που θα χαλάσει ο καθένας τα χρήματά του. Απλά κάνω μία παρατήρηση σε κάτι που βλέπω έντονα να υπάρχει γύρω μου. 

Προσωπικά, σε αυτό το lockdown, κατάλαβα οτι πρέπει να συνεχίσω τις καθημερινές μου συνήθειες. Να προσέξω τι τρώω και τι πίνω, να μετριάσω λίγο τις ώρες που περνάω μπροστά απο την οθόνη μου και να προσπαθώ καθημερινά να κάνω πράγματα ποιοτικά. Το ξέρω οτι για κάποιους αυτό ακούγεται σαν ανέκδοτο. Και μάλιστα κακό. Αλλα η αλήθεια είναι οτι πρέπει να προσπαθούμε να έχουμε και κάποιες ώρες μακριά απο τις οθόνες μας.  Απο την άλλη μεριά βέβαια θα μου πείς και τι να κάνω όλη μέρα. Και έχεις και δίκιο. Στην δική μας περίπτωση, σαν gamers, τα videogames είναι ένας πολύ καλός τρόπος να περάσουν αυτές οι ατελείωτες ώρες εγκλεισμού στο σπίτι. Και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου, κρίνοντας απο τις ώρες που είμαι μπροστά απο την οθόνη μου. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επειδή και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν βαθμό gamer και υπολογιστάκια καλό είναι να μην ξεχνάμε οτι γύρω μας υπάρχουν φίλοι και οικογένεια, σχέσεις μεταξύ ανθρώπων. Ωραίο το gaming αλλα πρέπει να σηκωθούμε απο την υπέροχη καρέκλα μας και να μιλήσουμε με τους γύρω μας. Να μας δεί και λίγο ο ήλιος της ημέρας. Να φάμε κάτι που δεν θα μας επιβαρρύνει ακόμα περισσότερο. Πράγματα απλά. Α! Και να μην ξεχνάμε να προσέχουμε τον εαυτό μας λίγο παραπάνω.

Get the point?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy