Home » Tο νέο αναδιπλούμενο κινητό της Microsoft |Surface Duo

Tο νέο αναδιπλούμενο κινητό της Microsoft |Surface Duo

0 comment

Eίναι γνωστή η δραστηριότητα της Microsoft εδώ και χρόνια. Από την δημιουργία του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows έως το Windows Phone.  Για πρώτη φορά συναντάμε αναδιπλούμενο κινητό στην Microsoft, θυμίζει περισσότερο το λεγόμενο Nintedo Ds, βέβαια καμία σχέση με το κινητό, αλλά στην σχεδίαση. 

Στο σχεδιασμό του κινητού παρατηρείται μια άνεση και ευκολία στην διαχείριση. Ανοίγοντας το στις 180 μοίρες δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε δυο εφαρμογές ταυτόχρονα, στις 360 μοίρες μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως κινητό. Το Surface Duo έχει την έκδοση Android 10 και αργότερα μπορεί να πάει σε Android 11.

Η Microsoft έχει δώσει λόγο πως θα κάνει τακτικές ενημερώσεις στο Android καθώς και ενημερώσεις ασφαλείας.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 12 Αυγούστου στην Αμερική ενώ η αποστολή αναμένετε για τις 10 Σεπτεμβρίου του 2020 και η τιμή ανέρχεται στα 1,399 ευρώ. 

banner

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Στο εσωτερικό της συναντάμε τον επεξεργαστή αρκετά αναβαθμισμένο σε σχέση με το Microsoft Lumia 950 Dual SIM με τον Snapdgragon 855. H μπαταρία της είναι 3.577mAh που σημαίνει πως το Surface Duo αντέχει για περισσότερες από 15,5 ώρες στην αναπαραγωγή βίντεο και πάνω από 27 ώρες για χρόνο ομιλίας.

Η RAM είναι στα 6GB ενώ η εσωτερική μνήμη ανέρχεται στα 128 GB ή στα 256 GB. Η συσκευή έχει την λειτουργία fast charge. Ο βασικός αισθητήρας είναι πολύ καλός, με ανάλυση 11MP. Ως μεγάλο πλεονέκτημα, η Microsoft αναδεικνύει την υπεροχή που έχει η οθόνη της. Από 5,6 ιντσών, μπορεί να μετατραπεί σε 8.1 ιντσών όταν το ανοίξουμε. Για την οθόνη της η Microsoft έχει επιλέξει τεχνολογία Αmoled. Όμως παρατηρείται να είναι χαμηλή η ευκρίνεια η οποία κυμαίνεται στα 401ppi.

Το Surface Duo δεν υποστηρίζει 5G και αυτό διότι ο επεξεργαστής της είναι Snapdgragon 855, αν ήταν νεότερος επεξεργαστής, όπως Snapdragon 865 ή ακόμη νεότερο, θα υποστήριζε.

Microsoft-Surface Duo show off.
πηγή:windows blog-windows 10

H συσκευή περιλαμβάνει προϊόντα της Microsoft όπως Outlook, Word και OneNote. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα με τις δυο οθόνες. Η συσκευή περιλαμβάνει τις βασικές εφαρμογές της Google, όπως Gmail και Drive.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλες εφαρμογές τρίτων στις οποίες θα γίνουν κάποιες βελτιστοποιήσεις όπως με την εφαρμογή Kindle του Amazon, με την οποία θα γίνεται η ανάγνωση σελίδων και με τις δυο οθόνες, και σύμφωνα με τον τεχνικό Panay, είναι σαν να ερωτεύεσαι όταν γυρνάς τις σελίδες από την δεξιά προς στα αριστερά, δίνει μια ωραία αίσθηση του αληθινού βιβλίου.

Χάρη σε ένα συνδυασμό προγραμματισμού υπολογιστών που ακολουθεί το δάκτυλο σας στις οθόνες, έχετε την δυνατότητα να σύρετε μια φωτογραφία από την μια οθόνη στην άλλη.

Το Surface Duo θυμίζει περισσότερο ένα φορητό υπολογιστή, με το οποίο μπορούμε να κάνουμε τις διάφορες εργασίες. Ένας ανταγωνιστής της θα μπορούσε να είναι το Samsung Galaxy Z Fold 2 με πολύ καλύτερη μπαταρία, τόσο σε διάρκεια όσο και σε χωρητικότητα.

Συμπέρασμα

Έχοντας μια πλήρη εικόνα για την συσκευή, η Microsoft εξακολουθεί να κοιτάζει τον ανταγωνισμό ακόμη κι αν έχει για πρώτη φορά ένα mobile λειτουργικό. Αν είστε χρήστης του οικοσυστήματος της Microsοft σίγουρα το Surface Duo είναι μια εξαιρετική συσκευή.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy