Home » Το Neuralink του Elon Musk και το βίντεο μιας μαϊμούς να παίζει video game με το μυαλό της

Το Neuralink του Elon Musk και το βίντεο μιας μαϊμούς να παίζει video game με το μυαλό της

by Giannis Terpo
0 comment
Moneky playing Pong with mind

Η εταιρεία Neuralink του Elon Musk μόλις κυκλοφόρησε ένα βίντεο ενός πιθήκου που παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό του. Ο Mακάκος μπορεί να μετακινήσει τα κουπιά σε ένα παιχνίδι του Pong μόνο με το να το σκεφτεί.

Όπως εξήγησε ο αφηγητής, ο εννιάχρονος Pager έχει το εμφύτευμα Neuralink στον εγκέφαλό του περίπου έξι εβδομάδες πριν από τη μαγνητοσκόπηση του βίντεο. Αρχικά ξεκίνησε να παίζει ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει τη μετακίνηση ενός δρομέα σε ένα χρωματιστό τετράγωνο που αλλάζει θέσεις στο ταμπλό, ανταμείβοντας τον με ένα smoothie μπανάνας κάθε φορά που εκτελεί την εργασία με επιτυχία.

Καθώς παίζει ο Pager, το Neuralink καταγράφει τη δραστηριότητα των νευρώνων. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν ποιες περιοχές του εγκεφάλου του πιθήκου πυροδοτούνται όταν πραγματοποιούνται συγκεκριμένες ενέργειες χεριών. Μόλις μάθουν τα μοτίβα, το χειριστήριο αποσυνδέεται, αλλά ο πίθηκος εξακολουθεί να είναι σε θέση να ελέγξει τον κέρσορα επειδή σκέφτεται τις κινήσεις.

Αργότερα, βλέπουμε τον Pager να παίζει Pong – με εντυπωσιακό επίπεδο δεξιοτήτων – χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη του μυαλού του.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος για το Neuralink είναι να επιτρέψει σε άτομα με περιορισμένη κίνηση να χειρίζονται έναν υπολογιστή ή ένα τηλέφωνο μόνο με σκέψη. Ο Musk έγραψε στο Twitter ότι το πρώτο προϊόν της εταιρείας θα επιτρέπει σε “κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί ένα smartphone με το μυαλό του πιο γρήγορα από κάποιον που χρησιμοποιεί αντίχειρες.” Πρόσθεσε ότι οι μεταγενέστερες εκδόσεις θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους παραπληγικούς να περπατήσουν ξανά.

Το βίντεο - πείραμα του Pager

“Το MindPong είναι μια αρχική απόδειξη των πιθανών δυνατοτήτων του N1 Link“, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου. “Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είναι ένα μικρό κομμάτι αυτού που σκοπεύει να επιτύχει η συσκευή μας.”

“Ο πρώτος μας στόχος είναι να δώσουμε στους ανθρώπους με παράλυση την ψηφιακή τους ελευθερία: να επικοινωνούν πιο εύκολα μέσω κειμένου, να παρακολουθούν οτιδήποτε θέλουν στο διαδίκτυο, να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους μέσω φωτογραφίας και τέχνης και, ναι, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια”, η Neuralink έγραψε στον ιστότοπο της.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy