Home » 9 Monkeys of Shaolin.| Ένα γραφικό, αλλά και σύγχρονο Beat ’em up.

9 Monkeys of Shaolin.| Ένα γραφικό, αλλά και σύγχρονο Beat ’em up.

by Κωνσταντίνος
0 comment

Το Review του Κωνσταντίνου

Το 9 Monkeys of Shaolin είναι ένα τυπικό Beat’em up με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όλα τα καλά και απολαυστικά στοιχεία από τα κλασσικά beat ’em ups όπως Streets of Rae, και Double Dragon, απο το Sobaka Studio. με γραφικά που τονίζουν το ύφος του παιχνιδιού και controls που αισθάνονται γερά και σταθερά. Το combat φέρνει το Shaolin Κung Φu να νιώθει ικανοποιητικό.

Η ιστορία μας ακολουθεί τον Wei Cheng, έναν ψαρά που έχει τη χειρότερη μέρα  καθώς δεν καταφέρνει να φέρει μεγάλα δίχτυα και μια επιδρομή εισβολέων σκοτώνει την οικογένεια και τους φίλους του και καίει το σπίτι του. Δια σωσμένος από μοναχούς φύλακες Σαολίν  και με εκπαίδευση στις τεχνικές τους παίρνει τον δρόμο για εκδίκηση αλλά οι εισβολείς έχουν πολύ μεγαλύτερα σχέδια. Ιστορία παλιά και τυπική όσο και ο χρόνος και ειλικρινά, κάπως ασήμαντη. Κάνει ωστόσο το καθήκον της για να μας δώσει ένα λόγο να μοιράσουμε πόνο.

Τα γραφικά και το στύλ σχεδιασμού θυμίζουν τα κλασσικά beat ’em ups με στατικές άλλα πολύχρωμες και καλοσχεδιασμένες εικόνες  ενώ μέσα στο παιχνίδι έχουμε όμορφα 3D μοντέλα που με εντυπωσιακές κινήσεις και ειδικές ικανότητες χρησιμοποιώντας  το Κι τους. Το παιχνίδι περιέχει επίσης collectables  που δίνουν κάποια ενδιαφέροντα έξτρα εφέ.

Ωστόσο το παιχνίδι είναι σύντομο, ακόμα και για δεδομένα beat’em up. Στη δυσκολία Warrior παίρνει περίπου 3-4 ώρες για να ολοκληρωθεί, πράγμα που μπορεί να επεκτείνει κανείς με περισσότερα playthroughs σε υψηλότερες δυσκολίες. Για την πλήρη τιμή όμως δεν είναι κάτι που μπορώ να προτείνω εκτός εάν είσαι φίλος των κλασσικών beat ’em up. Εάν δεν είσαι, αξίζει να το δοκιμάσεις τουλάχιστον σε μια καλή έκπτωση.

Το Review του Γιάννη

To 9 Monkeys of Shaolin είναι ένα παιχνίδι που κατά την γνώμη μου θα έκανε αρκετούς old-school gamers χαρούμενους. Το παιχνίδι αυτό είναι εμπνευσμένο από τις ταινίες Kung Fu του ’70. Είναι ένας τίτλος με δυνατά θεμέλια beat ’em up φέρνοντας στο μυαλό σου τις παλιές παιχνιδομηχανές, με την διαφορά καλύτερων και πιο smooth γραφικών.

Η ιστορία του παιχνιδιού δεν είναι πρωτότυπη αλλά συνηθισμένη και κάπως κλισέ. Είναι μοντελοποιημένη βασισμένη αρκετά σαν τις ταινίες δράσης. Θα έρχεσαι πολλές φορές σε θέση να περιβάλλεσαι από 4 – 5 εχθρούς, με αποτέλεσμα να πρέπει να τους εξοντώσεις ώστε να συνεχίσεις. 

Σημαντικό κομμάτι ενός παιχνιδιού είναι και ο τρόπος ελέγχου του χαρακτήρα. Μπορώ να πω με ευκολία ότι τα “κουμπιά” είναι σωστά και απλά μοιρασμένα έτσι ώστε ο παίκτης να μην χάνεται και δεν ξέρει τι πατάει κάθε φορά. Υπάρχουν Combos, τα οποία κάνουν την εξουδετέρωση των εχθρών πιο εύκολη αλλά και πιο διασκεδαστική για τον παίχτη, αποτρέποντας την ανιαρή χρήση του ίδιου κουμπιού. 

Τα γραφικά του “9 Monkeys of Shaolin” είναι αρκετά τίμια. Δεν είναι τα γραφικά που θα ρίξουν σαγόνια, αλλά τα special effects και το όμορφο smoothness του παιχνιδιού σου δώσουν μια ικανοποίηση που χρειάζεσαι. Η τέχνη του παιχνιδιού βασίζεται στο Old Grindhouse Style. Οι φλεγόμενες καλύβες στο παρασκήνιο και μια πορτοκαλί-καφέ απόχρωση στον ουρανό δίνουν στο παιχνίδι μια ζοφερότητα.

Κάτι ακόμα για αυτούς τους Gamers που δίνουν μεγάλη βάση στον ήχο του παιχνιδιού. Η μουσική είναι ένας συνδυασμός old-school θεματική κινέζικη μουσική και επαναλαμβανόμενες νότες κιθάρας. Είναι ένας διαφορετικός και περίεργος συνδυασμός που “δουλεύει” για το στυλ που εκπροσωπεί το παιχνίδι. Αν και τα voice overs είναι πολύ όμορφα και καλοφτιαγμένα από τους voice over actors, το beat που παίζει σε κάθε story διάλογο δεν είναι και τόσο ποιοτικό.

Τέλος, σαν έμπειρος Gamer με πολλούς τίτλους στην ατζέντα μου μπορώ να πω ότι το “9 Monkeys of Shaolin” μου έδωσε την πρόκληση που ζητούσα μέσα στις 4 ώρες, και σε συνδυασμό με τα καλοφτιαγμένα γραφικά μου έδωσαν αυτήν την ικανοποίηση που αναζητούσα σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Θα το πρότεινα σε αυτούς που αναζητάνε ένα απλό παιχνίδι με αρκετές προκλήσεις και όχι μια δυνατή ιστορία.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy